TV-Gids

zondag, 31 oktober 2021

SOS Piet

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 31 okt, 17u15 - 17u50.

Piet legt alle moeders vandaag flink in de watten. Naar aanleiding van Moederdag, helpt hij enkele kinderen bij de bereiding van hun culinair cadeau. Chinese kipkroket. Astrid wil Chinese kipkroketten maken, maar ze vallen uit elkaar en kunnen daarom niet gefrituurd worden. Piet spoort de oorzaken vlug op: de structuur van de groenten in het deeg is te dik en er ontbreekt binding. - Pralines. Waarmee kan je een vrouw beter verwennen dan met chocolade? Dat moet ook Kimberly gedacht hebben toen ze het geschikte cadeau voor Moederdag zocht. Haar zelfgemaakte pralines geraken echter niet uit de vorm, de chocolade kraakt en de vulling loopt eruit. Piet ontdekt dat Kimberly al bij de start van de bereiding een cruciale fout maakt. - Chocoladepudding. Femkes chocoladepudding is te vloeibaar, brandt aan en lijkt eerder op een wansmakelijke brokkenpap. Met de tips van Piet lukt het wel.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 31 okt, 17u50 - 18u20.

Verse penne. Marjan brengt uren in de keuken door om voor haar kinderen verse penne klaar te maken. Hoewel ze onlangs extra keukenmateriaal cadeau kreeg, blijft de bereiding mislukken. Met de hulp van Piet kan ze deze moeilijke klus wel klaren. - Rodebietenpuree. Valerie wil voor de kindjes van haar crèche een smakelijke en gezonde puree van rode bieten bereiden. Haar versie van het gerecht valt echter niet in de smaak bij de jonge proevertjes. Om de aardesmaak weg te krijgen, verklapt Piet dat ze de bieten drie keer moet laten opkoken. - Yoghurt met vers fruit. Dina wil smullen van zelfgemaakte fruityoghurt, maar de vruchten scheiden water af en komen bovendrijven. Het probleem kan makkelijk verholpen worden door de melk niet langer op te warmen en door verse frambozen te gebruiken.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 31 okt, 18u20 - 18u55.

Pizza calzone. Tom experimenteert al geruime tijd met het maken van pizza's. Het bereiden van gewone pizza's is intussen kinderspel geworden, maar bij een calzone loopt het steevast fout. Het deeg wil maar niet rijzen, het eitje binnenin is niet smeuïg en de pizza ziet er rauw uit. Piet leert hem de juiste kneedtechnieken en verklapt het geheim om een vloeiend ei te verkrijgen. - Millefeuille van courgettes. Sixtines millefeuille van courgettes ziet er op het eerste gezicht erg smakelijk uit, maar is dat allerminst. Het gerecht is een papje en bevat te veel saus. Het bakken van de courgettes in voldoende olijfolie is een eerste stap in de goede richting. - Crème anglaise. Een verse crème anglaisesaus kan een dessert of gebakje naar een hoger niveau tillen. De vanillesaus van Kris kan echter niet veel zoetebekken bekoren. De crème schift en lijkt eerder op een roerei. Volgens Piet gebruikt hij veel te veel eieren.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 31 okt, 18u55 - 19u30.

Glutenvrij brood. Valerie lijdt aan een gluten- en tarweallergie, maar wil toch kunnen genieten van een lekker sneetje brood. Piet staat voor een moeilijke opdracht, want gluten zijn de basisbindmiddelen van een vers brood. - Tagliatelle met curry en sint-jakobsvruchten. Stephanie wil een vriend uitnodigen om van haar tagliatelle met currysaus en sint-jakobsvruchten te komen proeven. Haar saus klit echter samen en de coquilles hebben de textuur van een kauwgom. Gelukkig snelt Piet haar te hulp. - Chocoladerol met aardbeien. Lesley's chocoladerol met aardbeien is een echte mislukking. Het deeg is niet luchtig en valt uit elkaar. Dankzij de nuttige tips van Piet tovert hij in een mum van tijd een prachtige chocoladerol op tafel.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 31 okt, 19u30 - 20u00.

Kabeljauw met mosterdsaus. Tot Evelynes grote spijt en frustratie ziet haar kabeljauwfilet met mosterdsaus er niet uit en ook met de smaak van het gerecht kan ze haar gasten niet verrassen in de positieve zin. Piet toont de jonge vrouw hoe ze aan de slag moet om een lekker gerecht op tafel te toveren. - Spinazie. Christiane haar zelfgeteelde spinazie smaakt iets te veel naar haar eigen tuin, want ze kampt met een aardesmaak. De sympathieke dame is er het levende bewijs van dat mensen het in de keuken soms veel moeilijker maken dan nodig. - Suikerversiering. Patricks pogingen om een suikercreatie te maken om zijn desserts mee te decoreren, gaan keer op keer de mist in. De suikerversiering is niet stroperig genoeg, kleurloos... met andere woorden: één grote puinhoop. Vooraleer Piet de man toont wat hij allemaal fout doet, heeft Patrick een cadeautje voor de kok in petto om als twee partners in crime aan de slag te gaan.

Herhaling