TV-Gids

zondag, 29 mei 2022

SOS Piet

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 29 mei, 16u15 - 16u45.

Varkenswangetjes. In de keuken van Fred zorgen de varkenswangetjes voor frustratie. Zijn saus is te dik en te bitter en de wortelen moet hij flinterdun snijden om ze gaar te krijgen. Piet leert Fred dit stoofpotje volgens de regels van de kunst bereiden. - Broccolitaart. Gisella is niet te spreken over haar broccolitaart. De quiche is veel te vochtig en valt in stukken uit elkaar. Piet is niet verrast dat het gerecht mislukt, want Gisella weegt de ingrediënten niet af en gaat bovendien zonder structuur aan de slag. - Gemarmerde cake. Lieven heeft een SOS-mail gestuurd omdat zijn gemarmerde cake niet mooi van vorm is en niet luchtig te krijgen. Piet lost de culinaire foutjes in vier stappen op.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 29 mei, 16u45 - 17u15.

Hamburgers bakken. De spelers van de White Caps, de ijshockeyploeg uit Turnhout, gaan na elke match hamburgers eten. Geregeld kruipen de jongens ook zelf achter het fornuis, en daar wringt het culinaire schoentje. Het vlees is rauw vanbinnen en de korst is verbrand. Piet begeeft zich graag op glad ijs om de ijshockeyspelers smakelijke hamburgers te leren bakken met alles erop en eraan. - Tomate-farci. Julie is niet te spreken over haar tomate-farci: het gehakt valt als korrels uiteen, de tomaten barsten en de smaak is ook al niet je dat. Piet snelt deze jonge keukenprinses graag ter hulp. Maar bij zijn aankomst moet hij eerst zien uit te vissen wie Julie is. - Zuppa inglese. In de keuken van Christa zorgt de zuppa inglese voor frustratie. De biscuit die gedrenkt is in likeur en geserveerd wordt met pudding is veel te slap en valt uit elkaar. Piet leert Christa dit dessert volgens de regels van de kunst bereiden.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 29 mei, 17u15 - 17u50.

Blinde vinken. Piet Huysentruyt rijdt naar Hoogstraten om Christophe blinde vinken volgens de regels van de kunst te leren bakken. Als de jongeman zelf aan de slag gaat, is het vlees immers binnenin rauw en langs de buitenkant verbrand. - Ovenschotel met kabeljauw en spinazie. Ingrid heeft de hulp van Piet ingeroepen voor de bereiding van haar ovenschotel met kabeljauw en spinazie. Haar eigen probeersel is immers niet om over naar huis te schrijven: de vis is uitgedroogd en de spinazie smaakt flets. De chef helpt de goedlachse keukenprinses in drie stappen uit de puree. - Chocoladekoeken. Nico is dol op krokante en luchtige chocoladekoeken zoals ze door de bakker worden verkocht. Zijn eigenhandig gebakken koeken vallen immers keihard uit. Piet biedt culinaire redding.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 29 mei, 17u50 - 18u20.

Gebraden kip. Piet maakt zijn opwachting in een studentenkot in Leuven om Roeland kip te leren braden. De student wil een krokant korstje, maar dat lukt hem niet hoewel hij de kip masseert met olijfolie, bestrooit met peper en dan in de oven zet. Van de kip dichtbinden en dichtschroeien in een pan heeft Roeland nog nooit gehoord. - Quenelle van vis. Van Leuven trekt Piet naar Weerde om Marcel uit de culinaire nood te helpen. Zijn quenelles van snoekbaars vallen immers uit elkaar wanneer hij ze pocheert. De chef legt de hobbykok uit waar het fout gaat én geeft het goede voorbeeld. - Rijstgriesmeeltaart. Hilde is niet te spreken over haar rijstgriesmeeltaart. De pudding zakt ineen en het is onmogelijk om een spie uit de taart te snijden. Piet lost het misbaksel van deze jonge mama op.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 29 mei, 18u20 - 18u50.

Mosselen in saffraansaus. Philip heeft in Frankrijk mosselen in saffraansaus gegeten en het recept gevraagd. Hij moet bij het noteren een fout hebben gemaakt want de saffraansaus smaakt ronduit slecht. Piet haast zich naar Sint-Pieters-Leeuw om de culinaire oplossing te bieden. - Eend met sinaasappelsap. Tijdens zijn ronde van Vlaanderen maakt Piet een stop in Deinze om Ingrid eend met sinaasappelsap te leren maken. Als ze het gerecht zelf bereidt, wil de eend niet gaar worden en schift de saus. - Bananenbrood. Van Deinze rijdt Piet naar Kortenberg om het bananenbrood van Carine te redden. Bij haar wil de cake immers niet rijzen.

Herhaling