TV-Gids

woensdag, 27 oktober 2021

Xena: Warrior Princess

Xena: Warrior Princess

VTM 4 | Avonturenserie | woensdag 27 okt, 11u20 - 12u15.

met Lucy Lawless, Renee O'Connor, Ted Raimi en Kevin Smith

Macedonië 1942. Janice Covington, dochter van de beruchte archeoloog-oplichter Harry, heeft het graf ontdekt van krijgsprinses Xena. Ze weet dat er ergens in de buurt ook een plaat verborgen ligt met daarop de nodige instructies om de grafkelder te openen zonder schade aan te richten. De legende wil dat Xena alle gebeurtenissen uit haar tijdperk naar waarheid heeft opgetekend en meegenomen in haar graf. Janice is niet de enige die hiervoor belangstelling heeft. Ook Mel, de wat verwende dochter van de pas overleden archeoloog Pappas, is ter plekke en biedt haar diensten en kennis aan. Het Franse leger is eveneens aanwezig, want in geen geval mogen de archeologische vondsten in handen vallen van de nazi's.

Herhaling

Xena: Warrior Princess

VTM 4 | Avonturenserie | woensdag 27 okt, 12u15 - 13u15.

met Lucy Lawless, Renee O'Connor, Ted Raimi en Kevin Smith

Een jaar na het vredesbestand dreigt een nieuwe oorlog uit te breken. Oorzaak van alle ellende is een schoonheidswedstrijd. De vroegere rivalen hebben elk een kandidate voor de verkiezing ingeschreven en hebben er blijkbaar alles voor over om de titel in de wacht te slepen. Xena wordt door de organisatoren gevraagd om orde op zaken te stellen en zo een bloederig conflict te vermijden. Alhoewel ze principieel tegen elke vorm van vrouwelijke 'uitbuiting' is, schrijft ze zich in als Miss Amphipolis. Gabrielle zal als Xena's gesofisticeerde sponsor optreden.

Herhaling

Xena: Warrior Princess

VTM 4 | Avonturenserie | woensdag 27 okt, 13u15 - 14u10.

met Lucy Lawless, Renee O'Connor, Ted Raimi en Kevin Smith

Xena keert terug naar haar geboortestreek. Niet uit heimwee, maar om te achterhalen wat van haar een nietsontziende moordmachine heeft kunnen maken. Terwijl zij door de ruïnes van haar dorp rijdt, wordt Gabrielle gevangengenomen door krijgers die zich de 'Kinderen van de Zon' noemen. Xena laat zich door hun aantal niet afschrikken en gaat de kerels te lijf, terwijl Gabrielle de zes andere gevangen jongeren in veiligheid brengt. Xena wint het eerste gevecht, maar raakt tijdens een tweede confrontatie zwaargewond. Voor ze het bewustzijn verliest, smeekt ze Gabrielle om haar naar de enige persoon ter wereld te brengen die haar leven kan redden. De weg is echter lang en angstwekkende beelden uit haar destructieve verleden blijven haar achtervolgen. Zo herbeleeft ze haar ontmoeting met de zelfverzekerde Julius Caesar.

Herhaling