TV-Gids

zondag, 24 januari 2021

Komen Eten

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 24 jan, 15u45 - 16u35.

met Herman Verbruggen

De 52-jarige Myriam is zorgkundige en een echte moederfiguur. Ze is de moederkloek van een nieuw samengesteld gezin en bij Myriam thuis is het altijd de zoete inval. Er wordt veel gebabbeld en gelachen en dat is ook Myriams doel vanavond: haar gasten een fijne avond bezorgen. Op culinair gebied zoekt Myriam het niet ver van huis en kiest ze met Dendermondse paardenworsten voor een lokale specialiteit. De vraag is natuurlijk of alle gasten er wel voor openstaan om een edel dier als een paard te reduceren tot een lekker stukje vlees op hun bord. Niet enkel de smaakpappillen van de gasten worden vanavond getriggerd, maar ook hun nieuwsgierigheid wanneer ze op een erotisch getint boek stoten.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 24 jan, 16u35 - 17u25.

met Herman Verbruggen

De 62-jarige gepensioneerde André is erg sociaal en hulpvaardig van aard en dat leverde hem de bijnaam 'de kleine burgemeester van Evergem' op. André is vrijgezel en woont alleen, maar dat heeft volgens hem enkel voordelen. André moet zich nooit verantwoorden en komt thuis wanneer hij wil. Wanneer André niet thuis is, treedt hij vaak op met de bekende playbackgroep De Goeligans. Die groepsnaam klinkt gevaarlijk, maar de leden zijn het volgens André zeker niet. André toont zijn gasten natuurlijk graag een staaltje van zijn kunnen en hij imiteert op onnavolgbare wijze Eddy Wally. André zet ook op culinair gebied alles op alles en gooit Tikka Masala in de strijd, in yoghurt gemarineerde pikante kip. Maar houden alle gasten wel van pikant eten? Het gemiddelde Komen Eten-dessert wordt gemaakt met een mixer, een keukenrobot, een grote pot en/of een lepel. Maar André gebruikt voor zijn nagerecht liever een strijkijzer.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 24 jan, 17u25 - 18u15.

met Herman Verbruggen

Kenny is met zijn 25 lentes de jongste Komen Eter deze week. Hij woont in Hotel Mama en wordt daar elke dag in de watten gelegd. Omdat zijn mama niet de beste kok ter wereld is, zorgt Kenny thuis voor het eten, dus hij kan al aardig wat kookervaring in de schaal werpen. Kenny is niet vies van een seksueel getinte woordspeling af en toe, maar dat mag anno 2015 geen probleem zijn. Hij is dol op de kermis en droomt ervan om vroeg of laat zelf een kraam uit te baten. Zijn gasten mogen vanavond alvast proberen om zelf een suikerspin te maken. De tweede passie van Kenny zijn knuffelbeertjes. Hij bezit een enorme collectie en de verzameling breidt zich nog altijd uit. Als aperitief schenkt Kenny een lekkere roze cocktail aan zijn gasten, maar André vond die van hem een dag eerder in elk geval beter smaken. Als hoofdgerecht trekt Kenny de exotische kaart met skippy-filet.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 24 jan, 18u15 - 19u05.

met Herman Verbruggen

De 35-jarige Vanessa sluit de Komen Eten-week af. Zij is beautyconsulente en vindt het dus belangrijk om er goed uit te zien en een slanke lijn te hebben. Vanessa was fotomodel in haar jonge jaren en spendeert ook nu nog veel van haar tijd in de fitnesszaal. Het liefst van al eet Vanessa gewone kost, maar voor paardenvlees bedankt ze vriendelijk. Haar gasten hebben dan ook moeite met het feit dat ze wel foie gras op het menu zet vanavond. Is hier geen sprake van een dubbele moraal? Het aperitief dat Vanessa schenkt, is uitgevonden door de bekende cateraar Sergio Herman, dus kan niet anders dan overheerlijk zijn. Ze wil haar gasten niet enkel culinair verwennen, maar biedt hen ook gratis danslessen aan. Vanessa geeft de initiatie niet zelf, maar zorgt voor een professionele lerares die de Komen Eters de merengue probeert aan te leren. Niet iedereen staat te popelen om nieuwe danspasjes aan te leren, want André rekent al jaren op zijn eigen dansstijl. Hij is zelfs bereid om zijn moves hoogstpersoonlijk aan te leren aan de danslerares.

Herhaling