TV-Gids

donderdag, 27 februari 2020

Great British Railway Journeys

Great British Railway Journeys

BBC 2 | Documentairereeks waarin Michael Portillo met de trein reist, met een exemplaar van George Bradshaws oude treingids in de hand | donderdag 27 feb, 09u00 - 09u30.

Op het platteland rond Truto, de belangrijkste stad in Cornwall, bezoekt Michael Portillo het historische landgoed Trewithen, waar veel planten uit China te vinden zijn. Hij reist verder naar Newquay, waar hij een baanbrekende surfer ontmoet en de golven trotseert op een surfplank. In St Mawgan krijgt Michael een introductie in 'wrassling', een oude vorm van worstelen die tijdens het interbellum weer populair werd. Hij neemt het op tegen kampioen Johnny Platt. Op de luchthaven van Newquay leert Michael meer over de opkomst van passagiersvluchten naar Cornwall tijdens de jaren twintig en dertig en werpt een blik op de toekomst in de ruimte.

TeletekstHerhaling

Great British Railway Journeys

BBC 2 | Documentairereeks waarin Michael Portillo met de trein door Groot-Brittannië reist met een exemplaar van George Bradshaws oude treingids in de hand | donderdag 27 feb, 19u30 - 20u00.

In Maltby voelt Michael de adrenaline stromen wanneer hij zich verdiept in windhondenraces, in de 18e eeuw onder de mijnwerkersbevolking ontstaan en nu nog steeds in zwang. Van daaruit reistt hij af naar het nabijgelegen Kedleston Hall, dat in 1765 werd gebouwd voor de familie Curzon.

TeletekstHerhaling