Meet Team Billie

Je hebt de ‘Billies’ die elke week vóór de schermen hun ding doen - denk maar aan Evi Hanssen, of Rika Ponnet. En dan heb je de ‘Billies’ die achter de schermen werken: in deze eerste Billie stellen we onszelf graag aan jullie voor.

Aafje De Laet

Vormgever Billie

Deed op haar negentiende al stage bij een krant en is nog altijd verslaafd aan de rush van de deadline op een krantenredactie. Vindt het wel jammer dat dat gevoel vanuit je thuiswerkplek een pak minder is, ook al omdat ze graag ‘onder de mensen’ komt. Nochtans is het thuis al druk genoeg, met drie mondige kinderen en een (gelukkig meestal heel rustige) man.

Billie met de B van… “Ballonnen! Normaal gezien moet er al veel gebeuren voor ik een feestje laat schieten. Mij vind je zelden aan de bar of in the kitchen at parties. Tot gaan dansen weer kan, kook ik maar met luide muziek op. Dan weten de kinderen: mama moet weer even stoom afblazen.”

An Smets

Chef magazine bij Het Belang van Limburg

Werkt dik tien jaar voor krant en weekendbijlagen: als schrijver, eindredacteur en magazinemaker. Dromer, doener. Heeft altijd te weinig shoppingbudget. In willekeurige volgorde van belangrijkheid: houdt van Belgisch en lokaal, handstandjes en trampolines, thee, pizza, haar man en twee dochtertjes.

Billie met de B van… “Bloemen. Jawel: bloemenmeisje alhier! Ik kweek ze zelf in de tuin, maar pleur ze vervolgens ook maar lukraak in een vaas. En leef volgens het motto: rozen verwelken, schepen vergaan, maar dat verlepte boeket kan heus nog een dagje in de vaas staan. Real life, weet je wel. Da’s Billie.”

Ann Van de Plas

Eindredacteur Billie

Moeit zich al tien jaar met teksten voor krant en bijlagen. Houdt van sterren in de kosmos en sterren op haar bord – al kookt ze ook graag zelf het een en ander bij elkaar. Beschouwt muziek als even noodzakelijk als lucht en licht. Meekwelen met de autoradio hoort daar ook bij, tot groot jolijt van haar man en twee dochtertjes.

Billie met de B van… “Bach. Blij, bang, boos of droef: voor elke stemming is er Bach. De Goldbergvariaties, de cellosuites. Die schoonheid, dat is Bach, die zacht zijn hand op je schouder legt, en zegt: Alles komt goed.”

Annelies Rutten

Redacteur Billie

Werkt al meer dan twintig jaar voor krant en weekendbijlagen, vooral als interviewer. Houdt van fietsen, paardrijden, lezen en koestert de tijd met haar kinderen (20 en 17 jaar), in het volle besef van het feit dat de tijd vliegt. Probeert haar droom van een tiny house op het platteland vorm te geven.

Billie met de B van… “Bike. Toen ik een vrouwenracefiets mocht testen voor de krant, hield ik er geen rekening mee dat de bike mijn passie zou worden. Zeven jaar later zit er allesbehalve sleet op de passie en is de bike zowat mijn kostbaarste bezit, en de beste manier om fit te blijven, het hoofd leeg te maken en nieuwe plekken te verkennen.”

Eva Verschuere

Vormgever Billie

Houdt van het fotograferen van alledaagse dingen, cappuccino’s en m&m’s in de zetel met een boek of de krant. Om haar immer werkende man eens mee te sleuren naar de cinema of voor een etentje, wanneer dat weer mag. Of om op reis te gaan met haar dochtertje van bijna drie en een pluszoontje van 9.

Billie met de B van… “Buitendouche. Als ik me douche, stromen alle zorgen en stress samen met het water van me af. Ik was dan ook superblij toen we thuis een buitendouche installeerden. De combinatie van de frisse lucht, de (eventuele) zon en het warme water maken mij instant gelukkig.”

Ewoud Huysmans

Billie Digital & Social

Trotse Mechelaar. Houdt van belastingaangiftes, bons voor de supermarkt en bakken in de keuken - niet in de zon. Heeft zijn humor zoals zijn wijn: het liefst droog. Maakt in zijn vrije tijd graag video’s, websites en verre reizen. Werkt sinds 2016 voor Nieuwsblad.be.

Billie met de B van… “Brachiosaurus. Ik tel de uren af tot mijn zoon Otis oud genoeg is om naar Jurassic Park te kijken. Volgens de kijkwijzer heb ik nog 11 jaar te gaan. Gelukkig is er in de tussentijd Billie, met de B van Brachiosaurus: steekt ook haar nek uit én is nu al legendarisch.”

Frédérique Kalmès

Eindredacteur Billie

In het vak gerold als crimireporter, nu al een kwarteeuw eindredacteur. Weet ook na het werk wat te doen met twee studerende kinderen, een man om liefdevol mee te steggelen en een adoptiehond. Leest al eens een (kook)boek en doorkruist Europa liefst op haar wandelschoenen.

Billie met de B van… “Boot. Elke dag ga ik de boot in, houd ik ‘m af of is ie vol en soms val ik eruit. Elke dag roei ik me in het zweet: thuis op mijn waterroeier, in een skiff op het Schulensmeer of met alle riemen die ik heb in ons zilveren huwelijksbootje.”

Hanne Vandenweghe

Online redacteur Billie

Schrijft sinds een decennium als lifestylejournalist voor de website en weekendbijlagen. Daarnaast vult ze een blanco blad of document graag met woorden over muziek, een kortverhaaltje en reiservaringen. Kan een nieuwe outfit bij elkaar shoppen in een kwartier, is dol op haar halve trouwboek, stand-up paddle, alle dieren, zingen en kan uren luisteren naar The Cure.

Billie met de B van… “Billie Holiday, Billie Jean, Billie Piper en later ook Billie Eilish: de iconische Billies gaven me inspiratie voor de naam van mijn trouwe viervoeter. Dit grappige en pittige dametje geniet van boswandelingen, de betere snacks, blow dries en ’s avonds relaxen onder een plaid. Een levensstijl om te omarmen!”

Hans-Maarten Post

Redacteur Billie

Blijft al dertig jaar schrijvend zijn nieuwsgierigheid scherp houden. Leeft van kunst, dans, boeken en muziek, voedt zich veggie en verdrijft de tuut in zijn oren via de yogamat. Prijst zich elke dag opnieuw gelukkig met zijn trouwe vrienden én de vrouw die hem doet lachen en hem verplicht om alles altijd weer in vraag te stellen.

Billie met de B van… “Beeld. Een standbeeld voor alle kunstenaars, die in coronatijden zo vergeten worden? Graag. Zonder al hun moois zou ik niet kunnen leven. Al heb ik door een verbouwing plus verhuizing al te lang geen beelden of schilderijen meer gezien. Eens mijn dozen uitgepakt, plan ik een overdosis.”

Greet Vanderhoeven

Chef Billie Mediahuis

Werkt al meer dan twintig jaar voor krant en weekendbijlagen, als schrijver, eindredacteur, magazinemaker. Houdt van lopen, lezen en van piano, van geschiedenis en van huizen, van katten en kippen en bovenal - volgens haar drie tienerkinderen - van primitieve humor. Wat gelijk staat aan heel hard lachen met dezelfde grappen als haar man.

Billie met de B van… “Bubbels. Bubbels in mijn bad, bubbels in mijn spuitwater, mijn onmisbare vriendjesbubbel, bubbels in onze cava of nog beter, champagnebubbels! Wat zou het leven zijn zonder?”

Lise Smout

Adjunct-chef Billie

Staat op en gaat slapen met het nieuws, een blonde krullenbol en sinds kort ook de allerliefste baby van de hele wereld. Houdt de touwtjes graag strak in handen maar loopt ook graag los (met een podcast in de oren). Altijd bezig met wat ze heeft gegeten of gaat eten. Doet niets liever dan thuis restaurantje spelen in fijn gezelschap. Instant blij als ze de zee ziet.

Billie met de B van… “Brood. Een sneetje krakend vers brood en de baby die mij vannacht vijf keer wakker maakte is bijna vergeten, zéker als er een chocolaatje bij hoort. Ik kan ook niet wachten tot ik mij op restaurant weer kan volproppen met het broodmandje, om na het voorgerecht al spijt te hebben. Geluk zit soms in een klein korstje.”

Tessa Evers

Vormgever Billie

Tessa Evers, vormgever bij Team Billie. Werkt 6 jaar voor krant en magazines en heeft altijd een zwak gehad voor lifestylemagazines. Houdt van felle kleurtjes in designs, maar draagt in haar kleren bijna altijd zwart. Is verzot op vormgeven en ook vaak na de uren grafisch en creatief bezig. Als er dan toch nog wat tijd over is, vind je haar in een plantencentrum. Of ergens onderweg: op de fiets, in het vliegtuig, gewoon joggend langs de weg… Of gewoon thuis natuurlijk, bij haar twee katten en haar man.

Billie met de B van… “Balpen. Bewegingen over het papier, lijnen die planten, dieren, portretten worden. Mijn Bic die ze tevoorschijn tovert in mijn schetsboek. De rust en het geluk die ik vind in deze kleine dingen die realiteit worden in mijn boekje. Dat en een lekkere latte met koekje, een kat naast me en de zonnestralen op mijn gezicht, en mijn dag kan niet meer stuk.”

Tom de Leur

Redacteur Billie

Schrijft sinds 1993 voor de krant en de weekendbijlagen en vindt dat nog steeds een voorrecht. Ziet zijn gezin als de hoeksteen, zonder een tsjeef te zijn. Gelooft in de kracht van een wandeling en van het compliment. Scheidsrechter in het voetbal, met een zwak voor zoet, pikant, misdaad en industriezones. Toeft graag in Luik, Londen en Maastricht.

Billie met de B van… “Bomen. Alleen bomen komen elkaar nooit tegen: geen slechte manier om met mensen om te gaan. Zonder bomen ook geen Billie, maar daar staat iets tegenover: ik maak de natuur wekelijks een paar kilo zwerfvuil lichter, af en toe koop ik een stuk bos. Bomen knuffelen is een brug te ver.”

Veronique Nolens

Coördinator Billie

Werkt al meer dan twintig jaar voor krant en magazine, als fotoredacteur en magazinemaker. Houdt van lezen, fitnessen, water, wapperende gordijnen, magnolia’s, terrasjes doen en heel veel lachen. Wordt iedere dag weer uitgedaagd door haar tienerdochter die als een rechtvaardige rechter door het leven flaneert.

Billie met de B van… “Boeken, boeken, boeken. Overal ben ik omringd door stapels boeken. Boeken zijn voor mij de beste remedie tegen verzuring, mijn manier om even aan de wereld te ontsnappen. Ze verruimen mijn blik, nemen me mee in de ziel en de geest van anderen en houden me ook al eens een spiegel voor. Sommige boeken zitten voor altijd in mijn hart en maken me mee tot wie ik ben. Hun geur, de covers, de typografie, de titels, ze sleuren me mee in een universum waar het aangenaam vertoeven is.”