RSS-feeds

Hoe kan u zich inschrijven op de RSS-Feed van GVA.be?

Om u in te schrijven op de RRS Feed van Gazet van Antwerpen selecteert u de rubriek die u intereseert in de lijst onderaan deze pagina:

  1. sleep onderstaande RSS-iconen naar de door u gekozen nieuwslezer
  2. of plak onderstaande links in uw nieuwslezer
  3. of volg de instructies van uw nieuwslezer.

Wat zijn de voordelen van RSS?

RSS is een eenvoudige manier om steeds op de hoogte te zijn van de meest recente informatie over de door u gekozen onderwerpen. U moet niet voortdurend de verschillende websites afschuimen om te zien of er nieuwe informatie online staat. Dankzij RSS wordt u automatisch verwittigd als er iets nieuws verschijnt.

Wat is RSS?

RSS is het Engelse letterwoord voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is een toepassing van xml en wordt door websites gebruikt om links naar artikels beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden.

Websites die RSS aanbieden, schrijven een stukje xml-code waarin de titel, korte beschrijving en link naar de verschillende artikels vervat zijn. Op gezette tijden verzamelt en bundelt een Nieuwslezer de nieuwe artikels (de newsfeed) en verstuurt die naar de gebruiker.

Het grote voordeel is dat u als lezer op voorhand zelf kiest welke onderwerpen u interesseren zodat u de gewenste informatie toegestuurd krijgt.

Gebruiksvoorwaarden:


Gazet van Antwerpen biedt RSS aan als een gratis service naar elke individuele gebruiker of non-profit organisatie die deze services wil gebruiken op niet-commerciële basis. Door gebruik te maken van onze RSS-services verklaart u de RSS-services van Gazet van Antwerpen niet voor commerciële doeleinden te gebruiken.

U mag deze RSS-services enkel gebruiken mits een duidelijke vermelding van Gazet van Antwerpen als bron. Gazet van Antwerpen behoudt zich het recht voor deze service stop te zetten of een onmiddellijke stopzetting van het gebruik van onze RSS-service te vragen.