icon podcast

GVA Podcast

Van hier. Van horen zeggen.

Sommige verhalen zijn zo van hier en van ons dat we ze willen delen met iedereen die hier woont. Daarom leggen we ze voor de eeuwigheid vast in podcast, waar jong en oud er samen van kan genieten. Je vindt hier eigen werk van onze journalisten en columnisten, maar we tippen ook de luisterverhalen van stad- en streekgenoten.
GVA Podcast

Radio Raes

Als fiere Antwerpenaar interviewt Frank Raes maandelijks een bekend sportfiguur voor Gazet van Antwerpen.

Luister hier

Volg hier de podcast

Spotify
GVA Podcast

Dave & Patje

Ook Dave Peters (46) en onze huisanalist Patrick Goots (56) volgen het WK in Qatar voor Gazet van Antwerpen. Verwacht van hen geen tactische analyses of voetbaltechnische discussies, wel een pittige WK-podcast boordevol anekdotes en de nodige humor.

Luister hier

Volg hier de podcast

Spotify
GVA Podcast

Omroep Onderwereld

Verhalen die langs je oren binnenkomen, grijpen je recht naar de keel. Zeker wanneer ze behoren tot het rijk van de onderwereld en sowieso al tot de verbeelding spreken. In Omroep Onderwereld reconstrueren onze misdaadjournalisten, Joris van der Aa en Sam Reyntjens, de strafste misdaden, ooit gepleegd op Antwerpse bodem. Van de tunnelroof op de Belgiëlei tot de granaataanslagen in onze straten, met daartussen ongeveer alles wat in Antwerpen het daglicht niet mag zien.

Luister hier
GVA Podcast

Op ontdekking doorheen Het Steen

In deze podcast nemen Warre Borgmans en Dimitri Leue je mee langs de verschillende functies die Het Steen doorheen de jaren heeft gehad. Ondertussen kom je verrassende zaken over Antwerpen te weten. Bijvoorbeeld dat we vroeger geen toiletpapier gebruikten om – je weet wel – maar mosselschelpen …

Luister hier
GVA Podcast

“Never waste a good crisis”, dacht onze journalist Sacha Van Wiele. Hij zag hoe de coronacrisis een stad voorgoed kan hertekenen. In deze zesdelige podcast toont hij hoe Antwerpen na corona een betere stad kan zijn daarvoor, en dat op vlak van economie, onderwijs, cultuur, mobiliteit, stadsontwikkeling en vrije tijd.

Luister hier
GVA Podcast

Guillaume Van der Stighelen

Onze huiscolumnist, Guillaume Van der Stighelen, observeert wekelijks de dingen en mensen die voorbijgaan in Antwerpen.

Luister hier
GVA Podcast

Anneke Van de Voorde

Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (46) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (48) en zonen Ricky (14) en Vinnie (9) probeert ze er elke dag het beste van te maken.

Luister hier
GVA Podcast

In deze podcast zet Evi Hanssen elke aflevering tienduizend stappen. Ze doet het graag solo, maar vindt het ook tof om wat gezelschap te hebben. Haar moeder, haar broer, haar vrienden. Wandel jij ook mee? Luister dan hier naar Walkie Talkies, een podcastreeks van ons weekendmagazine Billie.

Luister hier
GVA Podcast

Nieuwe Antwerpse sprookjes

Altijd al willen weten waarom de maan net iets feller schijnt op Linkeroever of waarom er al sinds jaar en dag een pitabroodje op een bankje aan de Schelde ligt? In deze nieuwe Antwerpse sprookjes van Radio Minerva worden heel wat geheimen over de stad ontsluierd.

Luister hier

Gazet van Antwerpen luistert.

Naar jou als je iets te vertellen hebt, maar ook naar de vele podcasts die gemaakt worden. De strafste, of ze nu over de regio gaan of door creatievelingen uit onze provincie worden gemaakt, bundelen we geregeld in onze Podcasttips.

Luister hier