Op donderdagen plegen we in het Kaffee een aanslag op je lachspieren. Ervaren rotten in het comedyvak gaan dan een stevige improvisatiebattle aan met aanstormend talent.

De Belgische Improvisatieliga - kortweg BIL - is na 27 jaar een gevestigde waarde in het improlandschap. En Antwerpen was altijd een van haar thuishavens. Speciaal om mee 125 jaar Gazet van Antwerpen te vieren, treden de improvisatoren van de BIL niet alleen zoals steeds in januari, maar ook een keertje in het najaar naar buiten.

Johan Terryn - don 3 nov om 20u
De naam Johan Terryn bereikte voor het eerst de wereld dankzij het improvisatiegebeuren. Met zijn aanwezigheid in het programma Onvoorziene Omstandigheden in 1994 werd hij gekend als improvisator. Nadien heeft Johan als programmamaker, acteur en auteur een hele reeks televisie- en radioprogramma’s en theaterstukken op zijn palmares gezet.

Bas Birker - don 3 nov om 20u
Dat Nederlander en stand-upcomedian Bas Birker de liefde is gevolgd naar Antwerpen, heeft het Vlaamse comedycircuit niets dan goed gedaan. Van jongs af heeft hij zich een verdiende plaats in deze wereld kunnen veroveren. Ook van improvisatie heeft deze Nederlander wel kaas gegeten: tijdens zijn shows laat hij zijn comedy immers nu en dan aan impro over, wat de lachspieren van het publiek alleen maar ten goede komt.


Joost Vanhyfte - don 10 nov om 20u
De immer enthousiaste humorist Joost Van Hyfte brengt stand-upcomedy, uniek in zijn soort: culinaire comedy die zes zintuigen prikkelt. Deze goedgemutste kok verrast het publiek met zijn kook- én comedykunsten op een hoogst originele manier, met een tirade tegen allerlei nieuwe culinaire trends én met kookkunsten op het podium. Denk aan zijn bekendste show Gastroseksueel. Zijn nieuwste telg Crisiskok gaat op 12 november in première.

Ilse La Monaca - don 10 nov om 20u
Ilse La Monaca is beter gekend als Brigitte Broeckx uit het populaire programma De Buurtpolitie. De strenge flik die ze daar neerzet, is maar schijn: het blijkt een heel vrolijk meisje te zijn met een fantastisch gevoel voor humor. Ilse komt haar ervaring in het improvisatietheater graag uitbreiden in het Kaffee.


Jeron Dewulf - don 17 nov om 20u
Jeron Dewulf kennen we als acteur in onder meer Familie. Daarnaast was hij als stand-upcomedian te zien als een van de Foute Vrienden en stond hij ook met onemanshows op de planken. Jeron behoort tot de topklasse in het improvisatiewezen en heeft dit bevestigd door in 2006 met een gouden medaille op het WK impro naar huis te gaan.

Thomas Smith - don 17 nov om 20u
De Britse komiek Thomas Smith, geboren in Nederland en opgegroeid in België, speelt theatershows die grotendeels gebaseerd zijn op improvisatie en die altijd laaiend enthousiast worden onthaald. Hij was ook te zien in een aantal tv-programma’s zoals Zonde van de Zendtijd en Neveneffecten.


Christophe Stienlet - don 24 nov om 20u
Acteur Christophe Stienlet zagen we onder meer in het komische tv-programma Foute Vrienden. Daarnaast is hij ook lid van de improgroep Improfeten en in een vorig leven kroop hij in de huid van Bartje in de kinderreeks ‘Schuif Af’.

Jens Dendoncker - don 24 nov om 20u
Jens Dendoncker kan met trots naar buiten komen als een van de meest gevraagde comedians van zijn generatie. Hij heeft op zijn 25ste al enkele grote Nederlandse en Belgische prijzen op zijn palmares staan. Jens wordt in beide landen ook wel omschreven als hét opkomende talent in de comedywereld.


Jeroen Leenders - don 1 dec om 20u
De kleine roodharige comedian Jeroen Leenders brengt humor die gaat over vanalles en niets tegelijkertijd. Zijn shows werden zeer goed gesmaakt door het publiek en Jeroen won al het prestigieuze Leids Cabaret Festival. Hij werd ook tweede in de Comedy Casino Cup.

Brik van Dyck - don 1 dec om 20u
Acteur en stand-upcomedian Brik Van Dyck ontdekte in 1998 in een Londense comedyclub de geheimen van stand-upcomedy. Toen hij in 1999 deelnam aan Humo´s comedy cup sleepte hij een finaleplaats in de wacht. Brik trok door België en Nederland en speelde in de meeste theaters. Als tv-acteur was hij onder meer te zien in Samson en Gert, W817, Verschoten & Zoon, Familie, Spoed, Spring en Zone Stad. Brik staat ook regelmatig op de planken van ´t Echt Antwaarps Teater.