Mijn favoriete fietsroutes

1976. Zo lang is het geleden dat ik, als laatste landgenoot ooit, de Ronde van Frankrijk won. Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. De beslissing viel tijdens de beklimming van de Pla d’Adet, in een heroïsch duel met Joop Zoetemelk.

Intussen ben ik al lang gestopt met wielrennen, al bleef ik wel fietsen. Niet op de Gitane-fiets waarmee ik de gele trui veroverde, maar op een Veloci-fiets, die uitgerust is met een elektrische motor. Ik ben nu eenmaal geen 3x7 meer.

Op mijn Veloci fiets ik fluitend de mooiste routes. Ik deel graag mijn top 5 met jou. Ik wens jou alvast veel leesplezier en fietsplezier. Misschien komen we elkaar wel eens tegen op één van de routes, deze zomer. Dan doen we een klein koerske, akkoord?

Fietsroute in Limburg

Bekijk hier

Fietsroute in Antwerpen

Bekijk hier

Fietsroute in Vlaams-Brabant

Bekijk hier

Fietsroute in Oost-Vlaanderen

Bekijk hier

Fietsroute in West-Vlaanderen

Bekijk hier

Zin in nog meer leuke fietsroutes?

Bekijk hierFietsroutes

Limburg

Fietsen door het water

    Limburg
   39,7 km (kortere route mogelijk)

“Ik heb een profcarrière van twintig jaar achter de rug, maar nooit heb ik gedaan wat op deze fietsroute kan: door het water fietsen. Je vertrekt vanuit Domein Kattevennen, om dwars door de groene natuur richting C-mine te bollen. Vervolgens gaat het naar Bokrijk, waar je over het fietspad door het water rijdt. Ik kan je garanderen, dat is een indrukwekkende ervaring.”

Download de fietsroute   Zin in nog meer leuke fietsroutes? Bekijk ze hier op

Antwerpen

Het mooiste fietspad van de Kempen

    Antwerpen
   44,7 km (kortere route mogelijk)

“De natuur is de rode draad doorheen deze prachtige fietsroute. Toch kan je onderweg ook heel wat opsteken, want het educatief centrum De Vroente, het arboretum van Kalmthout en de Antitankgracht liggen op je weg. Onderweg wip je zelfs heel even de grens over met Nederland. Al blijft het hoogtepunt natuurlijk het domein De Uitlegger, waar je over het mooiste natuurlijke fietspad van de Kempen rijdt.”

Download de fietsroute   Zin in nog meer leuke fietsroutes? Bekijk ze hier op

Vlaams-Brabant

Geschiedenis en natuur in het Hageland

    Vlaams-Brabant
   40 km (kortere route mogelijk)

“Vroeger waren er veel kermiskoersen, en die brachten ons wielrenners langs de meest pittoreske plaatsen. Eén van de gemeenten waar ik echt mijn ogen uitkeek, was Zoutleeuw. Aan de vele historische gebouwen kan u zien dat deze plek ooit een stad van betekenis was. Vanuit het centrum fietst u dan recht het prachtige Hageland in, en passeert u mooie plekjes, gezellige gehuchten en uiteraard uitnodigende terrasjes.”

Download de fietsroute   Zin in nog meer leuke fietsroutes? Bekijk ze hier op

Oost-Vlaanderen

Romantiek langs het mooiste van de Leie

    Oost-Vlaanderen
   41 km (kortere route mogelijk)

“Vanuit mijn woonplaats Mere is het niet zo heel ver naar Deinze, waar deze prachtige route begint. Je neemt de weg richting Afsnee, en fietst zo langs het mooiste stukje van de Leie. Het romantische traject doorkruist zowel de natuur als rustige dorpjes, waar beroemde kunstenaars zich lieten inspireren. Afwisseling troef dus, vooral omdat je onderweg ook tweemaal een veerpont neemt om het water over te steken.”

Download de fietsroute   Zin in nog meer leuke fietsroutes? Bekijk ze hier op

West-Vlaanderen

Op kastelentocht door het Brugse Ommeland

    West-Vlaanderen
   37 of 47 km

“Brugge is natuurlijk prachtig, maar de streek rond de stad loont ook echt de moeite. Voor deze route vertrek je aan het kasteel van Loppem, waar een stukje Belgische geschiedenis werd geschreven. Daarna fiets je door enkele bossen, natuurdomeinen en stiltegebieden. Onderweg ontdek je nog meer prachtige kastelen. Terugkeren doe je langs het kanaal Gent-Oostende.”

Download de fietsroute   Zin in nog meer leuke fietsroutes? Bekijk ze hier op

Win!

Deel uw fietsplezier en win een overnachting voor vier!

Bent u een van de 23.000 Vlamingen die al rijden met een topfiets van Veloci? Laat het ons weten: post een foto van uw favoriete uitstap met uw Veloci-fiets en win een overnachting met 4 personen in het Carbon Hotel Genk!

Wedstrijdvoorwaarden

Hoe deelnemen?
Deelnemen is heel eenvoudig: post voor 30/10/2019 om 23.59 u. een foto van de favoriete uitstap met uw Veloci-fiets op uw facebookpagina met de tekst #veloci.
Let op: u moet uw foto openbaar posten.

Wanneer wordt de winnaar gekozen?
De winnaar wordt begin november geselecteerd door het webshopteam.
Valt u in de prijzen? Dan krijgt u begin november 2019 een persoonlijk seintje.

Privacy
De volledige privacy-policy zoals toegepast door MEDIAHUIS staat op http://mediahuis.be/privacy-policy. Vanaf het moment dat de identiteit van de winnaar is bepaald en de verzending is gebeurd, ziet MEDIAHUIS af van alle verantwoordelijkheid met betrekking tot de prijs. MEDIAHUIS is niet verantwoordelijk voor verlies van de prijs tijdens transport of verzending.