Opvolgster van Kim Clijsters gezocht in Antwerp Diamond Tennis Trophy

Print
HOBOKEN - Voor de vijfde keer organiseert sportclub Maccabi de Antwerp Diamond Tennis Trophy, dit jaar van 15 tot 18 maart in haar lokalen aan de Maccabilaan in Hoboken.
BR>
In de vorige vier edities was het telkens een ander land dat met de gegeerde trofee aan de haal ging, die illustreert of een land in de breedte goed bezig is met haar 14-jarige spelers en speelsters. Naast ex-winnaars als Spanje, Tsjechië, Groot-Brittannië en België reageerden ook Zweden, Frankrijk, Nederland en Zwitserland prompt op de uitnodiging die eerst naar de deelnemers van een vorige editie gestuurd wordt. Een bewijs dat ze het in Antwerpen naar hun zin hadden.

Dat de Diamond Trophy stilaan tot de verbeelding spreekt, kan best zijn omdat het palmares intussen al enkele namen vertoont die internationaal aan het doorbreken zijn. Kim Clijsters was hier vier jaar geleden nog winnares en nu staat ze in de top-20. De Française Virginie Razzano eindigde in 1999 als eerste op de internationale junioresranking, nadat ze in datzelfde jaar het Australian Open zowel in enkel- als in dubbelspel achter haar naam schreef. De Zwitserse Tina Schassmann eindigde vorig jaar in Tarbes dan weer op een plaats in de halve finale. Wie wordt het dit jaar?

Volgens de organisatoren mag veel verwacht worden van het grote aankomend Belgisch talent Niels Desein, die als 14de in zijn leeftijdscategorie op de internationale lijst staat. Hem wacht sterke tegenstand uit Frankrijk en Nederland. Bij de meisjes zijn de Tsjechische Dobra en Kucerkova de favorieten. Er wordt gespeeld volgens een no-adsysteem (bij 40-40 dadelijk punt). De wedstrijden beginnen elke dag om 10u00. Finales zondag om 13u30 en om 15u30. De toegang is heel de week gratis.

.

Nu in het nieuws