ATP ranglijst: Malisse maakt reuzensprong

Print
BRUSSEL - In de ATP Tour Champions Race maakt onze landgenoot Xavier Malisse een reuzensprong voorwaarts. Door het bereiken van de finale van het 350.000 dollartoernooi van Delray Beach, waar hij verloor van de Amerikaan Jean-Michael Gambill (7-5 en 6-4) stijgt hij van de 56ste naar de 30ste plaats. Winnaar Gambill wipt van 31 naar 15.
BR>
Ook de Spanjaard Francisco Clavet die zondag het evenement van Scottsdale (400.000 dollar) won, na winst tegen de Zweed Magnus Norman (6-4, 6-2), duikelt de top twintig binnen. Hij staat nu op de 16de stek, twintig hoger dan voorheen.

De top zes bleef ongewijzigd. De Amerikaan Andre Agassi heeft nog steeds het commando voor de Fransen Arnaud Clement en Sebastien Grosjean, de Rus Evgueni Kafelnikov, de Slovaak Dominik Hrbaty en de Zwitser Roger Federer.

In de ATP-plaatsingslijst blijft de topvijf geheel ongewijzigd. De Braziliaan Gustavo Kuerten voert nog steeds het klassement aan voor de Rus Marat Safin, de Amerikanen Pete Sampras en Andre Agassi en de Zweed Magnus Norman. In de tophonderd vinden we drie landgenoten terug: Olivier Rochus is 71ste; zijn broer Christophe 82ste, posities die zij ook vorige week innamen. Malisse duikelt de 100 binnen en staat nu 79. Hij kwam van 101.

.

Nu in het nieuws