Bier van kerstbomen

Een Britse boswachter roept mensen op hun kerstboom niet weg te gooien maar er bier van te maken. Volgens boswachter Barbara Spence kun je van de fijnspar een heerlijk bier brouwen dat ook nog eens genezende krachten bezit. Spence neemt de topjes van de sparrentakken en brouwt die samen met stroop en gist. Daarna kookt ze het mengsel om alle hars er uit te halen.
BR>"Het bier heeft een heel sterke smaak. Ik zou niet aanraden er een volledig glas van te drinken maar als likeur is het goed te drinken", aldus de boswachter. Haar kerstbomenbrouwsel heeft veel van haar vrienden afgeholpen van hoestbuien en verkoudheden, zegt ze. Volgens de boswachterij van Wales werd sparrenbier veelvuldig gedronken tijdens de Europese invasie van Noord-Amerika om scheurbuik tegen te gaan. Ook ontdekkingsreiziger James Cook, die in de 18de eeuw de oostkust van Australië ontdekte, zou het drankje gebrouwen hebben.
Nu in het nieuws