Bart is opnieuw politieagent

Bart, de Olense politieagent, ging gisteren opnieuw aan het werk in het kantoor in Borgerhout. Tussen 16 uur en middernacht verzorgde hij er de binnendienst. «Het is even wennen, maar het leven moet verder zijn gang gaan,» lacht hij. Met zijn Katrijn en een heleboel vrienden mag hij donderdagavond uitgebreid gaan eten. En dit allemaal dankzij een hevig vrijpartijtje.
BR>
Bart en Katrijn worden heel veel gevraagd. «We lopen heel veel feestjes af, zoals vandaag naar dat van Steven,» zegt Katrijn. «Bovendien worden er heel veel interviewtjes afgenomen van ons, en af en toe mag ik ook eens zingen. Maar je moet je niet voorstellen dat we hiermee veel geld verdienen. Ik vind onze prijzen duur. Bij 'Endemol' zeggen ze dat we dat wel waard zijn, maar ik zou veel liever meer doen voor minder geld.»
Naar morgenavond kijkt Katrijn al uit. «Een restaurantuitbater uit Meulebeke bood tijdens een bepaalde uitzending een etentje voor twintig personen aan aan het koppel, dat in het huis voor het eerst seks zou hebben. En toevallig of misschien niet toevallig, wij waren aan het feest. Bart en ik nemen ieder tien vrienden of vriendinnen en onze ouders mee, en ook alle bewoners komen. Dat hoop ik tenminste, want Betty is geregeld nogal eens de grote afwezige. En dat vind ik jammer. Ofwel komt zij niet, ofwel komt zij een uur later. En op feestjes van bewoners zien we haar bijna nooit. Als ze wel opdaagt, doet ze heel gewoon. Dus aan ons zal het niet echt liggen.»

Aanpassing


De eerste dagen zal Bart nog zonder uniform zijn dienst uitoefenen. «Dat is maar tijdelijk,» verklaart hij. «Ik wilde graag teruggaan, maar ik geef toe dat ik er een beetje schrik van had. Hoe reageren mijn collega's? Kan ik mijn werk nog aan? Wat is er allemaal veranderd? En noem maar op. Maar het onthaal was fantastisch. Ik denk dat ik direct terug aanvaard werd. Bedoeling is dat ik na nieuwjaar stilaan de straat zal opgaan. De beroemdheid zal over een paar weken of maanden wel een beetje wegebben.»
Ook Katrijn, die in februari opnieuw start met een stage voor haar school in een textielbedrijf, denkt dat de bekendheid stilaan gaat afnemen. «In het kader van 'Big Brother' zal dat zeker het geval zijn,» zegt ze. «Mijn zangcarrière hoop ik uiteraard langer te rekken. 'It's you', mijn debuut, heeft zeer goed verkocht. En er wordt al gewerkt aan een opvolger, dat ziet er dus goed uit.»
Katrijn en Bart hebben samen Kerstmis gevierd, en dat kunnen ze hen niet meer afpakken. «Met oudejaar weten we nog niet wat we precies gaan doen,» besluit Katrijn. «Alleszins ga ik vieren met Bart. Iedereen mag weten dat het perfect gaat tussen ons. Psychologen en sociologen hadden voorspeld dat onze relatie een kort leven zou beschoren zijn, maar wees maar gerust dat we ervoor blijven gaan. Het zit heel goed tussen ons.»

Nu in het nieuws