Kerstshow van Samson laat jong en oud genieten

De kerstshow van Samson en Gert is aan zijn tiende editie toe. En voor de zoveelste keer gaat de volgestouwde Elisabethzaal plat voor de fratsen van de bobtail en zijn baasje.

Bart Timperman

BR>Geen wonder. De kerstshow is een professioneel gemaakt spektakel dat volop gebruik maakt van de herkenbaarheid van zijn televisiefiguren.

Hokus, pokus, kukelekuu, kasteel verander nu!

Mama's en papa's die met hun nageslacht naar de Elisabethzaal trekken voor de kerstshow van Samson en Gert, zijn er beter op voorbereid dat ze die toverspreuk tot lang na nieuwjaar nog zullen moeten horen. Met die magische spreuk helpen de bengels in de zaal Gert om het kasteel op het podium om te toveren tot een bos of een reuzentaart.

Die taart heeft natuurlijk alles te maken met de verjaardag van de kerstshow. Gert wil niets liever dan gewoon feest vieren, maar Alberto en Octaaf hebben hierover andere ideeën. Gelukkig zijn er de kinderen in de zaal die Gert te hulp springen.

Veel hebben en Gert &C° niet nodig om het kleine geweld aan hun kant te krijgen. Van bij hun verschijning op het podium in een heuse koets kelen de fans alles mee. De bekende uitspraken van de personages:

ten eerste is 't Albertoooo

en natuurlijk de liedjes uit het verzamelde Samsonwerk. De acteurs kunnen hun stem geregeld sparen door de zaal het zangwerk te laten doen.

Meteen zijn de twee grootste sleutels van het Samsonsucces bekend. De eenvoudige herkenbaarheid van alle personages én de betrokkenheid van het publiek. Toch kan de programmamakers geen snel geldgewin aangewreven worden. Want ondanks het bijna voorspelbare succes, wordt niets aan het toeval overgelaten. Voor de decors, kostuums en effecten tijdens het spektakel werd niet op een frank gekeken. Daardoor is de show niet alleen een aanrader voor de kinderen. Ook de papa's en mama's genieten zichtbaar van het goed geoliede spektakel.

Nu in het nieuws