Allochtone Antwerpenaren ontkennen overstap naar Vlaams Blok

Amir El Kebdani en Mohammed Sidi Habibi, twee verkozen allochtone ex-Agalev'ers uit Antwerpen, overwegen helemaal niet lid te worden van het Vlaams Blok en zullen evenmin steun verlenen aan voorstellen van de extreem-rechtse partij.

Belga

BR>In een reactie tegen BELGA doen El Kebdani en Sidi Habibi de persberichten, die gewag maken van de overstap, af als "compleet onwaar en ingegeven door Agalev'ers die alles doen om ons in diskrediet te brengen".

Amir El Kebdani en Mohammed Sidi Habibi zijn op 8 oktober verkozen als leden van de districtsraad in Borgerhout. Met vier raadsleden zou Agalev daar de grootste democratische partij worden. Maar het vroegtijdig terugtreden van de twee allochtonen wijzigt de situatie grondig.

Alleen een schepenambt voor Fatima Bali zou voor de twee een reden geweest zijn om nog steun te verlenen aan Agalev. Het feit dat dit niet gebeurd is, maakt de twee furieus. "Agalev voert, net zoals het Blok, een eigen-volk-eerst-politiek. Daarom weigeren wij samen te werken met het Vlaams Blok, maar ook met Agalev", aldus Amir El Kebdani.