Aartselaarse VLD'er staat schepenambt af

De Aartselaarse VLD-fractie maakte donderdagavond bekend dat Walter De Bie geen schepenfunctie zal bekleden in de volgende bestuursperiode. Gezondheidsperikelen zijn daarvan de oorzaak. De VLD zal op 2 januari Geert Smet, de volgende in het lijstje van stemmenkanonnen, voordragen als schepen van Sociale Zaken en Jeugd.

Jef Wijckmans

BR>Nog voor de legislatuur van de nieuwe gemeentebesturen van start gaat, stelt de Aartselaarse VLD een wijziging van schepenen voor. In de euforie van hun verkiezingsoverwinning maakte burgemeester Marc van den Abeelen bekend dat de eerste vijf VLD-verkozenen ook in het schepencollege zouden belanden. Enkele weken later werden de bevoegdheden zelfs al verdeeld. Rudy Van Onckelen en Walter De Bie waren de twee nieuwe gezichten die de niet-verkozenen Luc Wuytack (VBA) en Guy Van den Brande (SP) zouden vervangen.

Gisterenavond verspreidde VLD-voorzitter René Beyst een persnota met de mededeling dat Walter De Bie afziet van een taak als schepen. Erg geëmotioneerd verklaarde De Bie de reden daarvoor aan het partijbestuur. "Ik sukkel voor het ogenblik met zware gezondheidsproblemen. De voorbije operatie aan mijn rug houdt me zeker voor lange tijd buiten strijd. Ik wil bij de bevolking niet overkomen als een profiteur die enerzijds in ziekenverlof is en anderzijds een mooi loon als schepen opraapt."

Walter De Bie blijft wel als gemeenteraadslid zetelen. Partijgenoot Geert Smet zal zijn schepenbevoegdheden, onder meer sociale zaken en jeugd, overnemen.