Remedies tegen kater in Londens Science Museum

Bekommerd om de gezondheid en het welzijn van hun medeburgers nu de feestdagen eraan komen, hebben de beheerders van het gerenommeerde Science Museum in Londen een tentoonstelling gewijd aan het thema

Hoe bestrijd ik een kater?

Reuters

BR>Bovenaan de hitlijst van remedies voor onverbeterlijke drinkers prijkt de vitamine B6. Die schijnt haar diensten bewezen te hebben wanneer ze ingenomen wordt vlak na het drinken. Het effect van de vitamine is dat de schade zowat tot de helft wordt beperkt. Hoe dat precies komt, is niet bekend.

Het museum viste ook uit dat een drankje met veel suiker, dat normaal gezien bestemd is voor sportmensen, het mogelijk maakt de energiereserves, die zijn aangetast door de alcohol, te herstellen.

Welke remedie ook wordt toegepast, het kwaad zal altijd minder erg zijn als de drinker vodka en gin verkiest boven donkere brouwsels, zo kunnen we in het Science Museum ook vernemen. Hoe helderder de kleur van de drank, hoe minder onzuivere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld methanol, hij immers bevat. Methanol is de voornaamste oorzaak van een kater de dag nadien.

In de tentoonstelling wordt tenslotte nog gewezen op de heilzame werking van water en voedsel, maar er wordt benadrukt dat hoofdpijn het moeilijkst te bestrijden neveneffect van drank blijft.