Ruud de Wolff (Blue Diamonds) overleden

Ruud de Wolff, de oudste van de twee Blue Diamonds, is afgelopen maandag op 59-jarige leeftijd in Driebergen overleden. Octopus Managing, het management van het populaire duo, heeft dat vrijdag laten weten. De Wolff wordt zaterdag in besloten kring gecremeerd. The Blue Diamonds hadden hun grootste hit in de jaren zestig met Ramona, een nieuwe versie van het oorspronkelijke nummer uit 1927 waarvan naar schatting zeven miljoen exemplaren werden verkocht.

ANP

BR>De Wolff was al geruime tijd ziek maar trad nog steeds op, samen met zijn broer Riem. Voor het laatst was dat op 3 november in Helmond, aldus een woordvoerder van het management vrijdag.

De in Indië geboren Ruud en Riem de Wolff komen in 1949 samen met hun ouders naar Nederland. In hun woonplaats Driebergen spelen zij in diverse schoolbandjes waar zij zich onder meer toeleggen op het imiteren van de tweestemmige Everly Brothers.

Tijdens een van hun optredens, begin jaren zestig, worden zij ontdekt en krijgen ze een platencontract aangeboden. Hun eerste single wordt een cover Till I Kissed You van the Everly Brothers. Met hun daaropvolgende single, Ramona, breken zij door. Het nummer vliegt over de toonbanken en verkooprecords worden gebroken.

Door hun diensttijd (rond '63) komt de klad in hun zangcarrière. Het lukt hen daarna niet meer terug te komen aan de vaderlandse top, mede door de populaire Britse en Amerikaanse popmuziek. Na 1965 scoren zij geen enkele hit meer maar blijft het duo wel populair met zijn oudere werk. In Nederland, maar ook ver daarbuiten, treden zij veel op, ook in televisieprogramma's. In 1990 speelt Ruud een rol in de film 'My Blue Heaven'.

Nu in het nieuws