CS2 vraagt akkoord aan

Custom Silicon Configuration Services, afgekort CS2, heeft bij de rechtbank van koophandel in Brussel het gerechtelijk akkoord aangevraagd. Topman Lerner verlaat het bedrijf en wordt ad interim opgevolgd door Yves De Poorter. Volgens CS2 biedt het aanvragen van het concordaat de beste kansen om te bewijzen dat het bedrijf op korte termijn met positieve cijfers kan uitpakken.

Jos Sterk

BR>CS2 worstelt al wekenlang met financiële problemen. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in geavanceerde test- en verpakkingsdiensten voor halfgeleiders, kondigde eerder aan dat de cashflow over het derde kwartaal op 4,6 miljoen euro negatief zou uitkomen.

Vrijdag werd de handel in de aandelen van CS2 stopgezet. De aandelen van CS2 werden in maart aan een koers van 14 euro op de Easdaq geïntroduceerd. De koers van het aandeel steeg aanvankelijk snel door, maar was de jongste maanden als gevolg van de financiële problemen in een neerwaartse trend beland. Voor de opschorting van het aandeel noteerde CS2 op de Easdaq aan een koers van 1,92 euro.