Agfa wil zijn foto-afdeling kwijt

Agfa-Gevaert wil zijn traditionele fotodivisie kwijt. Het concern wil zich volledig toespitsten op de digitale beeldvorming. De aanmaak van gewone foto's - die nochtans aan het ontstaan van Agfa-Gevaert ligt - past daar niet langer in.

Marc Balduyck

BR>Volgens gedelegeerd bestuurder Klaus Seeger is de verkoop van de fotopoot "inderdaad niet ondenkbaar meer". Het is immers moeilijk opboksen tegen giganten als het Amerikaanse Kodak en het Japanse Fuji.

Of Kodak en Fuji eventuele kandidaat-overnemers zijn? Seeger vindt dit niet evident "omdat zowel Kodak als Fuji kartelproblemen zouden krijgen met de Europese instanties."

Het zou dus kunnen dat de fotodivisie naar een kleinere, relatief onbekende producent gaat. Seeger bevestigt dat de toekomst van Agfa-Gevaert in de markt van de digitale beeldvorming ligt.

Agfa Gevaert is begin verleden jaar losgehaakt uit het Duitse chemieconcern Bayer. Het fotobedrijf paste niet langer in de strategie van een scheikundige groep. Agfa-Gevaert is sindsdien ook genoteerd op de beurzen van Frankfurt en Brussel.

Op de beurs verloor Agfa gisteren zowat 1% van zijn waarde.

Nu in het nieuws