Duracell wacht plan Gillette af

Duracell verkeert voorlopig in het ongewisse over het herstructureringsplan van de holding Gillette, waartoe ook de batterijengigant behoort. Duracell heeft al een bijzondere ondernemingsraad gehouden met de vakbonden, maar niemand is wat wijzer geworden.

K.H.

BR>"Gillette wil internationaal een herstructurering doorvoeren. Daarbij zijn acht fabrieken en dertien distributiecentra betrokken en gelijk een paar duizend banen", zegt Thierry Vanderstraeten van Duracell.

"Op dit ogenblik is het zeker voorbarig om al conclusies te trekken. We gaan ons absoluut niet wagen aan voorspellingen en speculaties. De herstructurering gaat wereldwijd. Voor ons is het nog even afwachten. We vermoeden dat begin 2001 meer klaarheid zal komen in de plannen van de holding. We werken zelf nog tot het einde van deze week", aldus Thierry Vanderstraeten.

Tussen Kerstmis en nieuwjaar is het bedrijf een week gesloten. "Veel beweging verwachten we ook niet. Uiteraard spreekt het voor zich dat we spoedig meer uitleg willen over de toekomst van Duracell", besluit Thierry Vanderstraeten.

Naast Duracell zitten ook New Braun, Oral B en Gillette zelf in de holding.

Nu in het nieuws