Doek valt over Zeelse spinnerij

Na een maandenlange doodsstrijd moet spinnerij Van Der Eecken het definitief opgeven. De curatoren werpen de handdoek in de ring. Eind december worden alle activiteiten stopgezet, waarna de roerende en onroerende goederen van het bedrijf zullen worden verkocht.

FMi

BR>"We hebben er alles aan gedaan, maar het is helaas niet gelukt", zegt curator Jozef Dauwe. "Drie maanden lang gingen we intensief op zoek naar een geïnteresseerde koper. De weinige kandidaten die zich aanmeldden, brachten een belachelijk laag bod uit."

Volgens de curator is de mislukking grotendeels te wijten aan de huidige marktsituatie. "De concurrentie is loodzwaar en de winsten op de fijne garens zijn te klein om een dergelijk bedrijf overeind te kunnen houden."

"Eind december worden de activiteiten volledig stopgezet. Daarna zullen we overgaan tot de verkoop van de roerende en onroerende goederen, zodat we een gedeelte van de schuldvorderingen kunnen afbetalen", legt Dauwe uit.

Een flink gedeelte van de zowat 320 werknemers van de spinnerij vond al een nieuwe job. Een honderdtal gewezen werknemers diende bij de vakbonden een aanvraag in voor intensieve begeleiding bij de zoektocht naar een nieuwe baan.

Nu in het nieuws