Omega Pharma neemt A2I over

Omega Pharma heeft de onderneming A2I overgenomen. A2I verzorgt de informatica-systemen (hard- en software, updates, onderhoud) van ongeveer 1.300 Belgische apotheken onder de naam Aposedi, AB2M, ISIS en Pharmac. Met 48 werknemers wordt ruim 5 miljoen euro omzet geboekt, hoofdzakelijk recurrente inkomsten uit renting- en onderhoudscontracten.

Belga

BR>Door deze overname verzorgt OmegaSoft (de informaticadivisie van Omega) nu de informatica van ruim 3.600 Belgische apotheken, wat Omega Pharma naar eigen zeggen in staat stelt efficiënt nieuwe toepassingen te ontwikkelen. In dat kader wordt ook een interactieve werkgroep opgericht tussen OmegaSoft en vertegenwoordigers van de Belgische apothekers, zodat de desiderata van de officina's in de software kunnen geïntegreerd worden.

Het management van A2I wordt mee overgenomen. Het hoofdkantoor van OmegaSoft zal in Wallonië gevestigd zijn. Verkopende partij is CIGER, een dochtervennootschap van Dexia Bank België die zich wenst te concentreren op de markt van het grote publiek. Omega Pharma betaalde twaalf keer de netto-winst over 1999 in cash, maar voorziet heel wat schaaleffecten.

Met deze overname en de recente overnames in West-Europa is het business model 2001 voor de groep Omega Pharma volledig, en kan alle aandacht uitgaan naar het succesvol integreren van de verschillende divisies en het creëren van maximale synergieën.

Ter gelegenheid van een analistenmeeting heeft Omega Pharma eind dinsdagnamiddag het business plan 2001-2002 vrijgegeven. Daaruit blijkt dat alle divisies, in het bijzonder Pharmygiène, goed presteren en dat de verwachtingen voor het jaar 2000 minimaal zouden moeten ingelost worden.

De directie van Omega heeft ervoor geopteerd om belangrijke acquisities zoveel mogelijk dit jaar af te ronden. In de eerste helft van 2001 zijn geen betekenisvolle acquisities meer voorzien, waardoor alle focus kan gaan naar strategie, structuur, synergieën en interne groei. Voor 2001 wordt een minimale omzet verwacht van 438,8 miljoen euro. Deze houdt geen rekening met kruisbestuivingen, generiekdoorbraak of nieuwe partnerships. De netto courante winst per aandeel 2001 zou minimaal 1,55 euro bedragen. Voor 2002, waar op minimaal 25 miljoen euro kruisbestuivingen wordt gerekend, is de omzetprevisie 550,5 miljoen euro met een minimale EPS-verwachting van 2,52 euro.

Nu in het nieuws