Kirsty MacColl verongelukt

De Ierse zangeres Kirsty MacColl is bij een ongeval in Mexico om het leven gekomen. Ze is door een boot geraakt tijdens een zwempartijtje. De 41-jarige zangeres laat twee dochters na. Ze scoorde haar grootste hit

Fairytale of New York

samen met The Pogues.

BR>Kirsty MacColl werd op 10 oktober 1959 geboren als dochter van de Ierse folkzanger Ewan MacColl. Haar moeder was choreografe. Ze volgde kunstacademie en verliet in 1978 het punkgroepje The Drug Addix voor een solocontract bij Stiff.

Haar eerste single,

They don't know

, bracht ze uit in 1979, met haar latere liedjesschrijver en producer Mark E.Nevin als begeleider. In 1985 bereikte ze voor het eerst de bovenste regionen van de hitparade met de Billy Bragg-cover

An New England

.

Het album

Kite

uit 1989 luidde haar definitieve doorbraak in. De single

Days

werd een hit. Ook in haar samenwerking met anderen wist Kirsty MacColl te scoren.

A Fairytale of New York

uit 1987, samen met The Pogues, leverde haar haar grootste hit op.

Haar laatste album

Tropical Brainstorm

is een ode aan de Cubaanse muziek, die de zangeres in de jaren negentig sterk beïnvloedde. De BBC-radio zou toevallig precies vandaag starten met de uitzending van haar documentaire over Cubaanse muziek.

Kirsty MacColl was van 1984 tot 1994 getrouwd met producer Steve Lillywhite, met wie ze haar kinderen Jamie en Louis kreeg. In 1992 was ze te gast op het folkfestival van Dranouter.