Surfen via Telenet even niet mogelijk

Rumst, HoveInwoners van de Rumstse deelgemeente Reet konden zondagavond en maandagvoormiddag niet surfen op het internet. Telenet had in zijn centrale in Hove te kampen met een panne waardoor ook het verzenden van e-mails gedurende meer dan een halve dag onmogelijk was. Telenet zat erg verveeld met de zaak.

Jef Wijckmans

BR>Telenet-abonnees uit Reet die zondag in de late namiddag of maandagvoormiddag een elektronische brief wilden versturen, kregen een foutmelding op hun computerscherm. Oorzaak was een technische panne in de centrale installatie in Hove.

Telenet was aanvankelijk erg karig met commentaar op het voorval. "Als je panne hebt met een wagen, ga je toch ook niet onmiddellijk schrijven dat het betreffende merk niets voorstelt", klonk het in een eerste reactie.

Na enig aandringen was Martine Willems bereid om meer uitleg te verschaffen. "Na een telefonische klacht hebben we onmiddellijk de panne gecontroleerd en ook vastgesteld. Een uurtje later was onze technicus ter plaatse en kon je opnieuw surfen en e-mailen", aldus Martine Willems.

"De panne heeft een honderdtal klanten in de gemeente Reet parten gespeeld. Een eenvoudige reset op een zogenaamde 'router' volstond om het geheel weer te laten werken."

Telefoneren via Telenet bleef de hele tijd mogelijk.

Nu in het nieuws