CDE-raadslid Beerse klaagt in brief aan VLD-bestuur

Gemeenteraadslid Jef De Schepper (CDE) uit Beerse heeft een brief naar VLD-fractievoorzitter Hugo Coveliers geschreven. De Schepper is niet tevreden dat de CDE na de verkiezingen naar de oppositiebanken is verwezen, terwijl een coalitie met de plaatselijke VLD mogelijk was.

Bart Van den Langenbergh

BR>De CDE viel bij de coalitiebesprekingen in Beerse uit de boot. Vanaf januari 2001 grijpt een coalitie van VLD, Agalev, Inzet en Vlim.be de macht. CDE-raadslid Jef De Schepper uitte zijn ongenoegen over de gang van zaken aan het nationaal VLD-bestuur.

"De verkiezingsuitslag in Beerse heeft mij en CDE zwaar teleurgesteld, omdat de grootste partij (tien zetels) wordt uitgesloten van het bestuur van onze gemeente", schrijft De Schepper in zijn brief aan VLD-fractievoorzitter Hugo Coveliers. "De belofte van de burgemeesterspost en twee schepenambten aan de VLD zijn niet mis te verstaan. Hugo, kunt ge daarover praten met uw collega's? Ge zoudt er mij een groot plezier mee doen."

De Schepper vindt ook dat het voor de VLD comfortabeler is om met de CDE te besturen. Hij schreef specifiek naar Hugo Coveliers omdat beiden elkaar kennen van toen ze nog buren waren in Schelle.

Coveliers van zijn kant wil zich niet mengen in de situatie van Beerse. Daarom stuurde hij de brief door naar de Grobbendonkse senator Martine Taelman (VLD). Ook Taelman ligt niet wakker van De Schepper. "Ik moet me niet gaan moeien met wat er bij de VLD in Beerse gebeurt", aldus Taelman. Het lijkt er dus sterk op dat de wens van Jef De Schepper niet wordt gerealiseerd.

Nu in het nieuws