Vijf kandidaten dingen naar uitbating luchthaven Deurne

De Vlaamse regering heeft vrijdag een

shortlist

opgesteld met de kandidaat-uitbaters voor de luchthavens van Deurne en Oostende. De kandidaten moeten binnen de zestig dagen een offerte indienen. Een definitieve beslissing wordt in de lente van 2001 verwacht.

Patrick Van de Perre

BR>BIAC nv. (die nu al de luchthaven van Zaventem uitbaat), Arthur Andersen (een bekend consulting-bureau), Lufthansa Consulting GmbH uit Keulen en Ernst & Young Executive Temporary Management nv zijn zowel voor Deurne als Oostende kandidaat. Antwerp Airport Services is enkel kandidaat voor de uitbating van Deurne.

De Vlaamse regering wil van Deurne enkel een zakenluchthaven maken, zonder charters en vrachtvluchten. Ook het nachtverbod zal blijven.

In een eerdere fase van het dossier-Deurne kwam slechts één kandidaat-investeerder op de proppen. Nu blijkt dat de belangstelling van de privé-sector veel groter is dan werd beweerd.

De maatschappij die uiteindelijk wordt aangdeduid voor de uitbating van de luchthaven zal hiervoor een manager aanduiden die voor vijf jaar wordt aangesteld. Die manager zal in die periode 442 miljoen kunnen investeren. Hij mag ook andere privé-partners aantrekken om de luchthaven mee te exploiteren.

Nu in het nieuws