"Antwerpse OCMW-voorzitter mag niet actief zijn in andere partij"

"Kandidaat-voorzitters van het OCMW van Antwerpen hoeven niet per se lid te zijn van de SP. Maar wie actief is in andere partijen komt niet in aanmerking voor de functie." Dat heeft voorzitter Patrick Janssens van de Socialistische Partij donderdagnamiddag gemeld. Janssens reageert daarmee op een aantijging van zijn partijgenoot Joz Wijninckx, die zijn ontslag heeft aangeboden als voorzitter van de deontologische commissie van de SP. Eén van de redenen voor dat ontslag was uitgerekend de beslissing van de SP-voorzitter om ook niet-SP'ers toe te laten voor het ambt.

Belga

BR>In antwoord op deze uitnodiging heeft het Vlaams Blok donderdag gemeenteraadslid Staf Neel voorgedragen als kandidaat-voorzitter. "Om het zwaar verlieslatende OCMW, reeds decennia voorgezeten door de SP, uit het slop te halen en om Patrick Janssens, de zoekende SP-voorzitter, uit de miserie te helpen", biedt fractievoorzitter Dewinter aan.

Door de expliciete uitsluiting van kandidaten, actief in andere partijen, wordt de kandidaatstelling van Neel teniet gedaan. Want Staf Neel is al jaren VB-gemeenteraadslid in Antwerpen.

Voorzitter Janssens heeft inmiddels ook bekend gemaakt dat alle kandidaturen zullen worden beoordeeld door een selectiecomité dat wordt voorgezeten door Tuur Van Wallendael. De SP-voorzitter zelf maakt geen deel uit van het comité.

Nu in het nieuws