CVP verdeelt mandaten in Turnhout

De stedelijke CVP-raad duidde Francis Stynen aan als mogelijk plaatsvervanger van burgemeester Marcel Hendrickx en stelt Annie Leysen voor als OCMW-voorzitter. Het staat nu vast dat Tony Depreeuw zal zetelen als gemeenteraadslid.

Bruno Otten

BR>Annie Leysen zal de volgende zes jaar opnieuw het OCMW leiden. Haar huidige collega's Su Van den Brandt en Frans Vos behouden hun zitje. Nieuwe gezichten in de OCMW-raad zijn Kurt Masuï, Joke Van Gils en Jos Van de Poel. Dat Tony Depreeuw op de reservelijst figureert als mogelijk opvolger van Annie Leysen is een verrassing.

"Speculaties over eventuele afspraken rond een voortijdige wisseling zijn nochtans ongegrond", verzekert CVP-voorzitter Raymond Schenkels. Voor de zes te begeven OCMW-plaatsen waren er achttien kandidaten. Suzy Maes, die als nieuwkomer in de politiek goed scoorde, zit eveneens op de reservebank.

De stedelijke raad bekende kleur door de CVP-schepenen te rangschikken. Na burgemeester Hendrickx (CVP) volgen schepen Haegeman (VLD), Stynen (CVP), Vos (CVP), De Busser (CVP), Gladinez (VLD), Conjaerts (CVP) en Van Even (VLD). Bij afwezigheid van Marcel Hendrickx treedt Francis Stynen op als waarnemend burgemeester.

Omdat Paula Hermans haar mandaat niet opneemt en Annie Leysen en Su Van Den Brandt naar het OCMW verkassen, komen er drie zitjes in de gemeenteraad vrij. Die worden ingevuld door Tony Depreeuw, Eddy De Wachter en Bert Boogers.

Nu in het nieuws