Jonge Mechelse CVP'ers hekelen Somers

"Dat het anti-Vlaamse FDF het woonbeleid in Mechelen mee zou bepalen, is een groteske redenering. Dat Bart Somers dit als reden aanhaalt om in Vilvoorde te gaan betogen tegen Dehaene, is vals. Bart Somers is gewoon een slechte verliezer." Dat zegt co-voorzitter van de Mechelse CVP-jongeren Kris Merckx.

T.L.

BR>Vanuit Mechelse CVP-hoek klinkt weer harde taal tegen aantredend burgemeester Bart Somers en toekomstig coalitiepartner VLD. Zondag ging Bart Somers betogen tegen kandidaat-burgemeester in Vilvoorde Jean-Luc Dehaene (CVP) omdat hij de hulp van het anti-Vlaamse FDF heeft ingeroepen om een coalitie tot stand te brengen in Vilvoorde.

"Bart Somers zegt dat de intercommunale Intervilvoordse enkele huizen beheert in Muizen (Mechelen) waardoor het FDF mee het woonbeleid van Mechelen stuurt. Dat is toch gewoon grotesk", zegt Kris Merckx.

"Wij hebben ons als Mechelse CVP-jongeren duidelijk gedistantieerd van deze betoging. Volgens ons is Bart Somers een slechte verliezer. Hij stelt vast dat de VLD in Vilvoorde de burgemeester niet kan leveren en gaat dan protesteren tegen Dehaene vanuit een drogreden."

Eerder deze week haalde ook al Mechels CVP-voorzitter Karel Van Butsel uit tegen het optreden van Bart Somers in Vilvoorde.

Nu in het nieuws