Duffelse oppositie vraagt SP om woord te houden

Het lijkt erop dat de Duffelse CVP en SP eerstdaags een bestuursakkoord voor de komende zes jaar ondertekenen. In een open brief aan de SP roepen Agalev en VLD&OK de Duffelse socialisten op om tijdens de onderhandelingen over het programma tot op de bodem te gaan.

Chris Van Rompaey

BR>Agalev en VLD&OK menen dat het voor de SP een minimum zou moeten zijn om haar eisen uit de oppositietijd nu hard te maken. De twee oppositiepartijen denken dan onder meer aan een nieuw gezinsvriendelijk zwembad, openbaarheid van bestuur voor de burgers én de raadsleden, een vergaderlokaal voor de oppositie en een register voor de in- en uitgaande post met verplicht antwoord aan de briefschrijver.

Agalev en VLD&OK hopen daarenboven dat de SP bij haar eis blijft om geen ring achter de wijk De Beunt toe te staan. "Ook van een reservatiestrook voor die ringweg mag geen sprake meer zijn", aldus de open brief aan de SP.

Intussen onderhandelen CVP en SP voort over het bestuursakkoord. Dat zou vandaag, woensdag kunnen worden afgerond. Enkel de verdeling van de ambtsbevoegheden voor de schepenen zou nog voor problemen kunnen zorgen. De SP heeft immers steeds een schepenambt

met inhoud

geëist.

Nu in het nieuws