Twarres gaat Engelstalige toer op

Het zijn spannende tijden voor de Friese tweespan Twarres. De debuutsingle

Wêr Bisto

raast als een wervelstorm door de Europese hitlijsten. Op de Nederlandse buis wordt de laatste weken hevig gebakkeleid over de ware toedracht achter het bovenmoerdijkse product. Wij vroegen het gewoon aan zangeres Mirjam Timmer.

Peter Briers

BR>Twarres dankt zijn populariteit onrechtstreeks aan het Nederlandse tv-fenomeen Paul de Leeuw. De man bood Mirjam Timmer (18) en Johan Van Der Veen (19) het ultieme platform voor hun debuut. "Het is vanaf dat moment dat

Wêr Bisto

goed is beginnen lopen", zegt Mirjam. "Eigenlijk was het nummer toen al een dik jaar oud. Dat ene optreden en de werkwijze van onze producer hebben het succes bepaald. Ik geloof niet in toeval."

Nederlandse radiostations gooiden bij de release van

Wêr Bisto

hallucinante prijzen over de balk voor wie met de betekenis van het nummer voor de dag kon komen. Timmer: "Veel mensen slaan de bal volledig mis. Het heeft helemaal niets met liefde te maken, maar met een boezemvriendin die plots van de aardbol verdween. De Friese taal leek me destijds geschikt om mijn gevoelens te uiten. Het had net zo goed verstaanbaar Nederlands kunnen zijn."

Onafscheidelijk

Twarres ontkiemde al in de tienertijd van Timmer en Van Der Veen. Het tweetal liep elkaar tijdens een interscholair liedjesfestival tegen het lijf. "Nadien hebben we elkaar een tijd uit het oog verloren", zegt Mirjam. "De speling van het lot bracht ons weer bij elkaar. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en kan je ons beschouwen als broer en zus. Maar laat één ding duidelijk zijn: een koppel zullen wij nooit worden. Jij trouwt toch ook niet met je zus?"

Wêr Bisto

wordt onomstootbaar het vlaggenschip van het eerste album. De songlist wordt aangedikt met hoofdzakelijk Engelstalige nummers. "We hebben de muziek en de teksten zelf geschreven", verklapt de zangeres. "De fans krijgen nog maar twee Friese liedjes te horen. Met dat album gaan we er volledig voor. Zelfs al wordt het niets met onze carrière, dan nog zal Twarres blijven bestaan. Er moet al veel gebeuren om ons uit het lood te kunnen slaan."

Nu in het nieuws