'Big Brother' goes Disney

Zoals u afgelopen zondag kon zien, zijn de vier laatste deelnemers van het Big Brother-huis binnen enkele maanden misschien te horen in de Vlaamse versie van de nieuwe Disney-tekenfilm

The Emperor's New Groove

. Jeroen, Bart, Steven en Frank deden een stemtest, en twee van de nieuwbakken BV's waren "opvallend goed".

Chris Craps, ANP

BR>Volgens een woordvoerster van Disney-verdeler Buena Vista was het een ideale gelegenheid om het publiek voor het eerst kennis te laten maken met de te verwachten animatiefilm

The Emperor's New Groove

. "We dachten dat die halve finale wel genoeg kijkers zou aantrekken, en dat is ook gebeurd. Let wel, het gaat slechts om een stemtest. De vier laatste bewoners van het Big Brother-huis hebben allemaal mogen meedoen. Maar of een van hen ook daadwerkelijk zijn stem zal geven aan een van de animatiepersonages staat nog niet vast. Daar wordt alleen in Amerika over beslist. Een hoofdrol zal het zeker niet zijn. Het staat nu al vast dat de stem van de koning die in een lama verandert zal worden ingevuld door Dimitri Leue. Voor de Big Brother-mensen zijn enkel bijrollen weggelegd."

En wie maakt het meeste kans? "Nogmaals, daar beslist Amerika over. Maar Bart en Jeroen waren opvallend goed", aldus de dame van Buena Vista.

Sting

Popster Sting, ingehuurd om de muziek te schrijven voor de nieuwe Walt Disney-film, heeft een grote rol gespeeld in het herschrijven van de prent. De ex-voorman van The Police was erg ontevreden over de manier waarop de hoofdrol werd geportretteerd en droeg tal van wijzigingen aan.

The Emperors New Groove

gaat over de arrogante jonge indianenkeizer Kuzco die door zijn op macht beluste adviseur in een lama wordt veranderd. Uiteindelijk komt alles goed met Kuzco, maar Sting vond dat de keizer in het verhaal te weinig had geleerd van zijn fouten. Dit zou een verkeerd beeld geven van de Indiaanse cultuur. En zoals bekend houdt Sting zich in het kader van een campagne om het tropisch regenwoud te beschermen al jaren bezig met de oorspronkelijke culturen van Latijns-Amerika.

Sting is zelf blij dat het slepende project eindelijk over is. "We begonnen deze film drie jaar geleden met een andere titel, een ander script, andere karakters en andere makers." De film komt in de Verenigde Staten rond kerst uit. Of Sting tevereden is over de stemmen van de 'Papaguero's' Jeroen en Bart is nog niet bekend.