Broer prinses Diana verhuurt huis niet voor trouwerij Madonna

De broer van wijlen prinses Diana heeft besloten het familiehuis Althorp niet te verhuren voor het huwelijk van popster Madonna. Het paar, dat op 22 december in Schotland in het huwelijksbootje zal stappen, was al in onderhandeling met graaf Spencer toen deze zich bedacht.

ANP

BR>Als reden voor de weigering Althorp (in het graafschap Northamptonshire) te verhuren aan de bewonderaarster van prinses Di gaf Spencer de moeilijkheden rond de te treffen veiligheidsmaatregelen. Naarmate de onderhandelingen vorderden, kreeg Diana's broer steeds meer bedenkingen. Het hele feest zou teveel op een circus gaan lijken, aldus de krant.

De aanstaande echtgenoot van de megaster, Guy Ritchie, wol dat er een uitgebreid programma op poten wordt gezet voor de bruiloft. De fazantenjacht zal nu plaatsvinden bij kasteel Skibo in Schotland. Het huwelijk zal worden voltrokken in de dertiende eeuwse kathedraal in Dornoch. Madonna zou persoonlijk al de akoestiek van het godshuis hebben getest voor het ten gehore brengen van een geïmproviseerd Ave Maria.

De popster en Ritchie hebben al geruime tijd een relatie. De 42-jarige Madonna beviel eerder dit jaar van een kind van Ritchie. Madonna's oudste kind, Lourdes, treedt bij de ceremonie van 22 december naar verwachting op als bruidsmeisje.

Nu in het nieuws