Musical mogelijk ook start K3-soap

Het populaire meidenstel K3 gooit eind december zijn majestueuze levenswandel voor de leeuwen. In de musical

De Wereld van K3

onthult regisseur Rikkert Van Dijck hoe het koddige trio in de showbiss verzeild raakte. Studio 100 maakte van het script een entertainend epos.

Peter Briers

BR>In

De Wereld van K3

klappen Karen, Kristel en Kathleen uit de biecht. Over het ontstaan van de groep en het verteren van het ongelimiteerde succes. De musical zoemt in op drie tieners die dromen van de roem, maar in hun idylle worden gefnuikt door de spot van jaloerse leeftijdsgenoten. "Het leuke is dat wij gewoon onszelf mogen zijn", steekt Kathleen van wal. "Alleen ik heb moeten leren om wat kalmer te zijn en bij de minste tekst niet altijd mijn handen te gebruiken."

Naast zestien bestaande K3-toppers uit de albums

Parels

en

Alle kleuren

worden ook twee nieuwe nummers wereldkundig gemaakt. "Welke dat zijn gaan we lekker niet verklappen", bluft Karen. "Het moet allemaal nog een verrassing blijven. Voor de rest zit alles wat K3 heeft gemaakt tot wat het nu is, in de musical. Ons verdriet, de tegenslagen, maar ook de vreugde die we hadden als het goed ging."

Capaciteiten

Regisseur Rikkert Van Dijck is op vlak van de K3-hype een laatbloeier. Hij prijst vooral de grenzeloze capaciteiten van het drietal. "In dit verhaal krijgt het publiek de ware meisjes van K3 te zien", predikt Van Dijck. "En dat zijn bepaald geen ééndagsvliegen. Ze hebben inhoudelijk meer te bieden dan een doorsnee zanggroepje. De kinderen zullen uit de musical hoofdzakelijk de vredelievendheid en het positivisme onthouden. We hebben er ook voor gezorgd dat zowel de ouders als de kinderen er een prettig gevoel aan overhouden."

Over de lancering van de langverwachte K3-soap is voorlopig nog niets geweten. "Die plannen zijn tijdelijk opgeborgen", vervolgt de regisseur. "De zenders die de pilootaflevering ontvingen beslissen over het tijdstip waarop alles in gang wordt gezet. Het zou logisch zijn dat die soap start na de musical, vooral als die uitdraait op een succes. Maar niemand hoeft overhaast te werk te gaan. Met K3 kan je nog een hele poos alle kanten op."

De Wereld van K3, uitgezonderd op nieuwjaarsdag doorlopend van dinsdag 26 december tot en met 5 januari, telkens om 11, 14 en 17u. Locatie: Studio 100, Halfstraat in Schelle. Reserveren kan op het nummer 070/344.555.

Nu in het nieuws