Frank is de pineut

Big Brother

was de jongste weken even spannend als de onderbroek van Roland Lommé. Wie valt eraf? Dat wist je eigenlijk al op voorhand. Zondag was het verhaal helemaal anders. Spillie buiten beschouwing gelaten, had iedereen evenveel kans om zijn boeltje te pakken.

And the 'winner' is...

Frank!!!

Dominique Piedfort

BR>Frank Molnar werd in de spurt geklopt met slechts een banddikte verschil. Zo had VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek het kunnen omschrijven. Slechts 30% van de stemmen gingen naar Frank. Verdeel de overige 70% over de drie andere kerels en meteen heb je de uitleg voor het krappe verlies.

Dat Frank toch de pineut werd, is misschien verklaarbaar dankzij de eliminatie-theorie van Hercules Poirot. Spillie is populairder dan Sandra Kim in 1986. Jeroen en Bart zijn dankzij hun Spaanse papegaaien-act bloedbroeders geworden. Blijft eenzaam over: Frank. De wat kleurloze Limburger die door altijd maar diplomatisch de gulden middenweg te bewandelen een wat grijs imago meekreeg.

Het vertrek van Frank zorgde niet voor treurnis en ellende bij de familie Molnar, integendeel. Moeder Hilde wachtte zondagavond in Vilvoorde met de rest van de aanhang vol spanning op het verdict. We wisten haar net voor het ultieme vonnis van Walter Grootaers even te strikken. "Ik hoop dat Frank eruit komt. Al die drukte, het houdt gewoon niet op. Eerlijk gezegd, ik ben het een beetje beu aan het worden. Ook de aandacht van de pers, ja, sorry."

Frank ziet nu wel vijf miljoen passeren. Malief vond dat helemaal niet erg. "We zullen in de familie allemaal heel blij zijn wanneer hij terug thuis. Ik denk dat Frank er zo ook over denkt. Ik ken mijn zoon goed genoeg. Ik zie aan hem dat het goed is geweest. Het heeft lang genoeg geduurd. Hij zal over zijn vertrek niet lang treuren, daar ben ik zeker van."

In de VTM-studio zat Jeroens broer Diederik. Hij bleef zondagavond met gemengde gevoelens achter. "Ik ben blij dat Jeroen het niet is geworden. Alle vier hadden ze volgen mij evenveel kans. Ik ben er zeker van dat Jeroen de hele rit wil uitdoen. De jongste weken is zijn populariteit fel verbeterd. Het zit er dus in. Maar zijn feest is wel op 22 december gepland in Aalter. Stel dat hij het haalt, dan wordt het wel krap om alles op tijd rond te krijgen."

Nu in het nieuws