Debatteren over lege Antwerpse stadskas

De coalitiepartners blijven flink voort onderhandelen over een bestuursakkoord. Zondag zaten de partijen nogmaals bijeen in de werkgroep financiën. De stadsontvanger mocht komen uitleggen hoe rampzalig leeg de stadskas is.

Arne Van Staeyen

BR>De besprekingen in de werkgroep financiën zijn niet afgerond. Het echte politieke debat is zelfs nog maar net begonnen. Tot op heden kregen de onderhandelaars een deskundige uitleg van de stadsontvanger, Roger Bekaert, over wat kan en wat niet. Waar er eventueel nog wat marge is en waar het kalf al volledig is verdronken. Bekaert projecteerde verschillende types meerjarenbegrotingen. "Zoals we weten is de situatie niet rooskleurig", aldus Chantal Pauwels (Agalev). "De kas is leeg".

De eerste bekommernis voor de partijen is zorgen dat de stadskas terug wat inhoud krijgt. Tijdens de volgende dagen komen meer concrete dossiers, zoals bijvoorbeeld het Museum Aan de Stroom (MAS), op tafel.

Ludo Van Campenhout (VLD) vond de besprekingen heel nuttig. "Al goed, anders had ik een grandioze wedstrijd voor niets gemist." Omdat de vergadering heel de dag in beslag had genomen, kon hij zijn favoriete ploeg, FC Antwerp, niet gaan aanmoedigen.

Vandaag maandag wordt onderhandeld over goed bestuur, decentralisatie, personeel en onderwijs. Dinsdag staat opnieuw financiën op het programma.

Nu in het nieuws