Nijlense CVP is nagenoeg rond met schepenverdeling

"De bevoegdheden van de CVP-schepenen zijn bijna allemaal verdeeld. Alleen voor verkeer is er nog geen duidelijkheid." Dat zegt de Nijlense burgemeester Emiel Lens (CVP) in een reactie op het artikel

CVP raakt niet uit verdeling mandaten

in onze weekendkrant.

Bert Moons

BR>De Nijlense CVP is nagenoeg rond met de verdeling van de bevoegdheden van haar schepenen. Dat laat huidig burgemeester Emiel Lens weten na een artikel hieromtrent in Gazet van Antwerpen van afgelopen zaterdag. Hoewel de informatie voor dat artikel uit het CVP-kamp zelf kwam, reageert de partij misnoegd.

De burgemeester meldt dat bijna alle mandaten verdeeld zijn onder de CVP-schepenen. "Enkel voor verkeer is er nog geen duidelijkheid", aldus Emiel Lens. "De verdeling van de bevoegdheden gebeurt bij de CVP trouwens door de schepenen onderling. Normaal was daar donderdagavond een vergadering voor gepland, maar toekomstig burgemeester Paul Verbeeck was verhinderd. Daardoor kon de bijeenkomst niet plaatsvinden. Het is dus niet zo dat de partijraad hierover vergaderde."

De CVP stuurt naast Paul Verbeeck als nieuwe burgemeester ook Romain Verreydt, Marc Engelen, Luc Van Looy en Geert Verelst naar de schepenzaal. Burgemeester Lens, die bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer was voor de CVP, nam zoals bekend afstand van een zitje in het schepencollege.