CVP Schelle kiest haar schepenen

Print
De CVP van Schelle is rond met de verdeling van de schepenambten. Ze maakte ook de voorzitters van het OCMW en de sociale bouwmaatschappij bekend. Aline Ams ruilt de voorzittersstoel van de bouwmaatschappij voor een schepenambt. Vera Goris, die voor de eerste maal aan de verkiezingen deelnam, neemt haar plaats in. Nieuwkomer Axel Boen neemt over drie jaar de fakkel over van huidig OCMW-voorzitster Marie-Louise Holemans.
BR>Bij de verdeling van de posten heeft de CVP het principe van de behaalde voorkeurstemmen gehanteerd. Grote verrassingen vielen daarbij niet uit de bus. Onder de voordracht van Rob Mennes als burgemeester hebben 16 van de 19 verkozen gemeenteraadsleden samen met de eerste CVP-opvolger hun handtekening gezet. Alleen het Vlaams Blok deed dat niet.
In het college krijgt Rob Mennes het gezelschap van zijn partijgenoten Luc Boen, Bert Van Bogaert en Aline Ams. Boen en Van Bogaert gaan hun tweede opeenvolgende ambtstermijn als schepen in.
Nieuwkomer binnen het bestuurscollege is Aline Ams, die met 351 voorkeurstemmen op de derde plaats stond wat stemmenaantal betreft. Zij zorgt na het verdwijnen van SP-schepen Elly Rousseau voor de vrouwelijke noot. Huidig SP-schepen Freddy Coeck wordt vierde schepen.
Welke schepenen welke bevoegdheden krijgen, moet nog verder worden besproken. Ook inhoudelijk onderhandelen de coalitiepartners CVP en SP nog voort. Die besprekingen zouden over veertien dagen rond zijn.
MEEST RECENT