Ensor, Permeke en Magritte onder de hamer bij De Vuyst Lokeren

Print
De blikvanger op de komende veiling bij kunstgalerij De Vuyst is een gesigneerde gouache van René Magritte. Het gaat om La Parabole, een werkje van 16 op 19 centimeter. Andere topnamen uit het aanbod zijn James Ensor, Constant Permeke en Panamarenko.
BR>De veiling heeft plaats op zaterdag 9 december, opgesplitst in een namiddag- en een avondgedeelte. De werken bekijken kan nog tot en met donderdag 7 december. Voor La Parabole vermeldt de catalogus geen prijs. Een kleurlitho La Géante, eveneens van René Magritte, is geraamd op 36.000 frank. Van James Ensor zijn diverse etsen en een kleurpotloodtekening te koop. De prijs schommelt tussen 20.000 tot 160.000 frank.
Het aanbod telt meer dan zeshonderd kunstwerken. Het is de avondveiling die het interessantst is, onder meer met de Fruitverkoper in Marokko van Theo Van Rysselberghe. Dat werk heeft een cataloguswaarde van 650.000 frank. Een duinenlandschap van Leon Spilliaert is in de catalogus goed voor 550.000 frank. Bij de hedendaagse werken springen de namen van Paul Delvaux, Pol Mara, Bram Bogart en Panamarenko eruit.

Machine


Van die laatste is onder meer Een machine die niet kan vallen uit 1975 te koop, met een geschatte waarde van 120.000 frank. Bing of the ferro lusto uit 1998 moet zo'n 300.000 frank opbrengen. Voorts zijn een dertigtal negentiende-eeuwse romantische schilderijen te koop, een selectie werken van Belgische dierenschilders en beeldhouwkunst van Franse kunstenaars.
Nog meer blikvangers zijn het Ironisch knaapje van Hippolyte Daeye uit 1927 en Constant Permekes Vissersvrouwen en De Vuurtorenwijk uit 1912, met een cataloguswaarde van een half miljoen frank. De catalogus is ook te raadplegen op http://www.artsite.be/devuyst.htm.

MEEST RECENT