Agalev neemt zaterdag onduidelijkheid weg

Print
Agalev wil zaterdag alle onduidelijkheid wegnemen. Aan het ledencongres wordt dan gevraagd of Agalev de onderhandelingen moet voortzetten of niet. Maandagavond heeft de SP Leona Detiège voorgesteld als burgemeester en Kathy Lindekens en Tuur Van Wallendael als schepenen.
BR>Het Agalev-partijbestuur besliste maandagavond om zaterdagnamiddag een ledencongres te organiseren. De leden stemmen dan op de vraag: zet Agalev de onderhandelingen verder of niet?
Talrijke Agalev'ers eisen meer inspraak in het verloop van de onderhandelingen. Zij betreuren dat er de voorbije weken enkel over mandaten werd gesproken en niet over de inhoud. Eén deel pleit zelfs voor een oppositiekuur.
De SP-Koepel stelde gisteravond in het Volkshuis van Hoboken Leona Detiège voor als kandidaat-burgemeester en Kathy Lindekens (nu nog senator) en Tuur Van Wallendael (Vlaams parlementslid) als nieuwe schepenen. Huidig schepen van Sport en Onderwijs Gilbert Verstraelen kondigde bij het begin van de vergadering aan dat hij tegenkandidaat zou zijn. Verstraelen vindt ook dat hij op basis van zijn verdiensten in aanmerking komt voor het ambt van OCMW-voorzitter.
MEEST RECENT