Jef Houben zetelt in gemeenteraad Nijlen

Print
SP'er Jef Houben krijgt dan toch een plaatsje in de nieuwe gemeenteraad van Nijlen. Zijn zetel was niet zeker na een zaak van vermeende verkiezingsfraude door partijgenoot Staf Van Rompaey.
BR>Kesselaar Jef Houben kan begin januari dan toch de eed afleggen als gemeenteraadslid van Nijlen. Omdat zijn partij- en dorpsgenoot Staf Van Rompaey verdacht werd van fraude bij de stemverrichtingen na de jongste gemeenteraadsverkiezingen, was de zetel van Houben lange tijd onzeker. De man kreeg bij de verkiezingen 362 voorkeurstemmen achter zijn naam. Staf Van Rompaey behaalde er zeven meer en werd verkozen.
Een getuige meldde echter dat Staf Van Rompaey bij de telverrichtingen zichzelf met een rood potlood een zevental stemmen extra had toegekend. Hoewel Van Rompaey zelf ontkende, nam hij ontslag uit de huidige gemeenteraad én nam hij afstand van zijn nieuw mandaat. Bevelaar Paul Callewaert nam zijn plaats in in de huidige gemeenteraad. Voor de zetel in de nieuwe gemeenteraad kwamen zowel Jef Houben als Marianne Hermsen als eerste opvolger in aanmerking. Pas nu is daar duidelijkheid over.
"De verkiezingsuitslag van Nijlen werd aanvaard, voor Staf Van Rompaey werden de zeven betwiste stemmen niet meegerekend. Hierdoor gaat de zetel naar Jef Houben uit Kessel", zegt SP-lijsttrekker Kurt Keirsmaeckers, die zelf ook een raadszetel inneemt voor de SP. Huidige SP-raadsleden Marianne Hermsen, Paul Callewaert en Karel Dieltjes zijn er vanaf volgend jaar niet meer bij. De SP valt zo terug van drie naar twee gemeenteraadsleden.
MEEST RECENT