Kapellen krijgt 22-jarige schepen

Print
De 22-jarige Sabine Van Dooren (VLD) neemt tijdens de komende legislatuur tijdelijk een schepenambt voor haar rekening in Kapellen. En dat zolang Dirk Van Mechelen (VLD) minister is.
BR>Wat stond er voor de komende zes jaar al vast in Kapellen? Het wordt een coalitie VLD, SP en VU-ID. Dirk Van Mechelen wordt burgemeester, Koen Helsen waarnemend burgemeester. Luc Janssens, Marc De Smet en Frederic Van Haaren zijn de liberale schepenen. De overige collegezitjes gaan naar Daniëlle Van de Wouwer (SP) en Jan Verbiest (VU-ID).
Nu komt er nog een blauwe schepen bij. "Artikel 14 van de gemeentewet luidt sinds '92, dat als een burgemeester wordt verhinderd zijn taak uit te voeren, het college niet alleen een waarnemend burgemeester mag aanstellen. Maar ook mag vragen om een bijkomende schepen", verduidelijkt Dirk Van Mechelen. "Zolang ik minister ben, wordt Koen Helsen waarnemend burgemeester en zal Sabine Van Dooren schepen zijn."
"Een heel toffe uitdaging", reageert Sabine Van Dooren, "en nogal onverwacht." Van Dooren is 22 jaar en net afgestudeerd als licentiate geschiedenis, specialisatie economische geschiedenis. Ze werkt op het departement Economie aan de KU Leuven. "Ik nam de eerste keer deel aan de verkiezingen en was al heel tevreden dat ik was verkozen. Schepen worden, is nog beter. Ach, ik sta er zelf nog van te kijken", lacht Van Dooren.
De verdeling van bevoegdheden onder de VLD-schepenen is nog niet helemaal rond. De liberalen keurden zopas wel beleidsakkoord en -nota goed.
MEEST RECENT