Grote jongens jagen op Interbrew

De koers van Interbrew is vrijdag op de eerste dag van de notering met 6,6 procent gestegen tot 35,2 euro. De introductieprijs was een dag eerder vastgelegd op 33 euro. De handel was massaal, de aandelen Interbrew gingen met voor de Brusselse beurs enorme pakketten over de toonbank. In totaal werd er voor 12,8 miljard frank (9,2 miljoen stuks) in Interbrew gehandeld, dat is het volume dat de hele Brusselse beurs normaal op één (goeie) dag haalt.

BR>

Vrijdagmorgen werd met belangstelling uitgekeken naar wat Interbrew op zijn eerste beursdag zou doen. De koers van het aandeel steeg op de Brussels Exchanges meteen met meer dan 5 procent, meteen een geslaagde entree. Tijdens de voormiddag waren het vooral grote (Belgische?) institutionele beleggers die kooporders plaatsten. Volgens de analisten probeerden de banken die meededen aan de plaatsing van de aandelen Interbrew de koers te ondersteunen.

In de namiddag genoot Interbrew ook de belangstelling van grote buitenlandse beleggers. Er liep bijvoorbeeld een kooporder voor 100.000 stukken binnen, goed voor een totaal bedrag van ongeveer 140 miljoen frank. Orders van een dergelijke formaat zijn uitzonderlijk voor de Brusselse beurs.

Aan een slotkoers van 35,2 euro, heeft Interbrew nu een beurswaarde van 593,6 miljard frank.

Voorzichtig

Toch blijven de analisten voorzichtig voor het aandeel.

Bank Dewaay

gaf als eerste een negatief advies (market underperformer). De klanten van deze bank kregen de raad om te wachten tot de koers terugvalt onder 30 euro alvorens te kopen. Ook de grote Britse bank

HSBC

gaf een negatief advies (afbouwen). HSBC heeft een koersdoel van 29 euro voor het aandeel Interbrew. Een positief advies kwam er van

Bank Puilaetco

. Volgens de analisten van deze bank is Interbrew een zeer goed aandeel en lijken de kansen dat de Britse autoriteiten de overname van Bass gaan blokkeren eerder gering.