CVP en SP Sint-Katelijne-Waver verdelen mandaten

Print
De coalitiepartners CVP en SP zijn in Sint-Katelijne-Waver tot een vergelijk gekomen over de verdeling van de mandaten. Twee nieuwkomers slechts in het schepencollege: Servaas De Vries (SP) en Hilde Van de Werf (CVP). De VLD betreurt het gebrek aan vernieuwing.
BR>Het was meteen na 8 oktober duidelijk dat de CVP in Katelijne haar hegemonie kwijt was. De partij besliste algauw om met de SP in zee te gaan. Op de bestuursvergadering van de CVP verantwoordde de partij die keuze onder meer met het argument dat de VLD-mandatarissen niet bekwaam genoeg zouden zijn, al wil niemand dat officieel toegeven.
Burgemeester Kris Lens (CVP) krijgt er vanaf januari ook financiën bij. Eerste schepen wordt opnieuw Eddy Vercammen (CVP). Hij behoudt zijn bevoegdheid voor openbare werken. Ook Eric Janssens (CVP) en Felix Van Engeland blijven schepenen. Janssens wordt onder meer bevoegd voor cultuur, sport, toerisme en ontwikkelingssamenwerking; Van Engeland krijgt leefmilieu, landbouw en lokale economie.
Nieuwkomer Servaas De Vries, tot op heden fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, wordt bevoegd voor ruimtelijke ordening, mobiliteit en huisvesting. Absolute nieuwkomer Hilde Van de Werf (CVP) sluit het rijtje. De enige vrouw in het college ontfermt zich over onderwijs en sociale zaken.
"Onvoorstelbaar", reageert de VLD. "Er verandert niks ondanks een niet mis te verstaan signaal van de kiezer. Het bestuur mag zich verwachten aan een strijdlustige oppositie", reageert Ronny Slootmans, die vanaf januari Guy De Cuyper opvolgt als VLD-fractieleider.
Nu in het nieuws