Michel Follet neemt onbetaald verlof

Print
Michel Follet (40), presentator van het dagelijkse programma Land van de Glimlach op Radio 2, gaat zich zes maanden lang bezinnen over zijn toekomst. De beleidsmensen en de radiomaker hebben namelijk een totaal andere visie op dit dagelijkse programma en op radiomaken in het algemeen.
BR>We wilden van netmanager Paul De Wijngaert weten waarom hij zo'n ervaren radioman met persoonlijkheid zomaar laat gaan, maar hij was donderdag niet bereikbaar en vertrekt vandaag naar het buitenland. Ook woordvoerder Paul De Meulder had geen commentaar op het vertrek van Follet.
"Het komt er op neer dat ik er even tussenuit wil", zegt Michel Follet zelf. "Globaal gezien vind ik dat Radio 2 het publiek aan het verloochenen is. Ik tracht een publiek van veertigers en vijftigers te bedienen, dat zich zeer gelukkig voelt met wat ik doe. Dat blijkt tenminste uit de reacties. Over het algemeen wordt er, in mijn visie, te veel popmuziek gedraaid. Sinds mijn vertrek bij Donna heb ik meer dan een afkeer van die hedendaagse dansmuziek gekregen. Als ik zou gaan doen wat ze hier willen, ga ik me niet goed in mijn vel voelen. Ik geef toe dat ik heel koppig ben. Maar constant moeten vechten voor je visie, daar word je zo moe van. Ik heb het gewoon moeilijk met de steeds verdere vervlakking. Eenheidsworst moet het blijkbaar allemaal zijn. Er zijn steeds minder persoonlijkheden te horen op de radio, en ik wil nu eenmaal geen anonieme stem zijn."

Gezondheid


Michel Follet legt er wel de nadruk op dat dit een soort van vrijwillige ballingschap wordt. "Er is nog een ander aspect, dat heeft meegespeeld: mijn gehoor dat me steeds meer in de steek laat. Soms tuit mijn oor zo verschrikkelijk dat ik de jongste jaren misschien nogal met mijn gezondheid heb gespeeld. Ik voel me soms net als een suikerzieke die een pralinenwinkel uitbaat."
In zijn sabbatperiode, die normaal op 1 januari 2001 ingaat, wil Michel verder schrijven aan een boek. "Van mijn uitgever mag ik hierover nog niet meer vertellen, maar het zal over een heet hangijzer gaan. Ik ga verder proberen nog een paar cd-compilaties te maken en blijf uiteraard werken voor de Antwerpse zender ATV. Het filmnieuws op Radio 2 Antwerpen, daar moet ik eveneens mee stoppen. Na dat half jaar zullen we wel zien wat er met mij moet gebeuren."
Het laatste Land van de Glimlach gaat op 29 december de ether in. "Tenzij ze nog geen vervangprogramma hebben gevonden", lacht Michel. "Dan ben ik desnoods bereid tot eind januari te blijven, want ik vertrek hier echt niet graag."

Nu in het nieuws