Drinkwater probleem voor 1,1 miljard mensen

Print
In de wereld wonen 1,1 miljard mensen die geen redelijke toegang tot drinkwater hebben. Het ontbreken van goede riolering verslechtert de levensomstandigheden van 2,4 miljard mensen. Dit blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en het VN-kinderfonds Unicef.
BR>"Er is 'slechts' 450 miljard frank per jaar nodig om álle mensen te voorzien van drinkwater en om overal een goede riolering te onderhouden", zegt Richard Jollie van de WHO. "Dat is ongeveer een tiende van wat in Europa jaarlijks wordt uitgegeven aan alcohol, en de helft van het bedrag dat de Amerikanen jaarlijks besteden aan voer voor hun huisdieren."
Volgens de WHO sterven jaarlijks 2,2 miljoen mensen aan diarree. Schoon drinkwater en een goed rioleringssysteem kunnen het aantal slachtoffers met een derde reduceren. "Schoon water en goede riolering zijn fundamentele mensenrechten", stellen WHO en Unicef.
Tijdens de VN-Millenniumtop, eerder dit jaar in New York, besloten de regeringsleiders dat het aantal mensen dat niet over schoon drinkwater beschikt, binnen de vijftien jaar gehalveerd moet zijn.
Nu in het nieuws