Schepenen krijgen stek in Moerbeeks gemeentehuis

Print
Toekomstig burgemeester Filip Marin (VLD) kiest voor een nieuwe aanpak. Hij staat erop dat alle schepenen een eigen bureel hebben in het gemeentehuis. Moerbeke Anders is daar blij om, maar raadt Marin aan ook werk te maken van zijn communicatie.
BR>Vanaf januari ruilen Marin en Adriaensen hun mandaten om. De eerste schepen wordt burgemeester en omgekeerd. Tijdens de jongste gemeenteraadszitting toonde Filip Marin alvast dat hij sterk genoeg in zijn schoenen staat om een eigen beleid te voeren.
Aanleiding tot een verhitte discussie was de aankoop van kantoormeubilair voor de toekomstige burgervader. Die zal zijn kabinet inrichten in het lokaal in het gemeentehuis waar nu de ontvangerij is gehuisvest.
"Nog niet zo lang geleden hebben we voor de huidige burgemeester een comfortabel bureel en meubelen aangekocht", hekelde Peter Coupé (Moerbeke Anders).
"Het is op eigen vraag dat ik mijn intrek neem in het huidig kantoor van de ontvanger, omdat dit direct aan de inkomdeur ligt", beet Marin van zich af. "Ik zal van de schepenen eisen dat ze regelmatig aanwezig zijn in het gemeentehuis en dat ze daar een eigen bureel hebben. Daarvoor moet één en ander worden heringericht. Ik hoop dat tegen april rond te hebben."
Voor Guido Schelfaut (Moerbeke Anders) was die scherpe woordenwisseling het bewijs dat Filip Marin meer aandacht aan communicatie en informatie zal moeten besteden. "Als u dit plan direct had toegelicht, zouden we zo niet reageren. Nu staat alleen de aankoop van bureaumeubelen voor de burgemeester op de agenda, zonder de verdere intenties te vermelden", aldus Schelfaut.

.

Nu in het nieuws