An Nelissen en de strijd der seksen

Print
An Nelissen wist niet waar ze aan begon toen ze samen met Peter Perceval een nieuwe bewerking van de Lysistrata van Aristophanes ensceneerde. "Aan veel mensen is het feminisme voorbijgegaan. Het is bijzonder leuk ze daar mee te confronteren", zegt An die met Lysistrata vanaf vandaag in het Antwerpse Fakkeltheater staat.
BR>Lysistrata is het verhaal van Griekse vrouwen die uit protest tegen hun oorlogszuchtige mannen een staking organiseren. De vrouwen willen niet meer met hun mannen naar bed gaan... "Ik heb er mij over verbaasd wat een sterke reacties ik op die voorstelling krijg. Het leukste verhaal werd me verteld door een vrouw van tachtig. Die vertelde me over de geitenstaking in de jaren twintig in de Oostendse haven. Er mochten namelijk geen geiten meer mee op de maanden durende uitstappen naar de visgronden. Ik dacht dat die geiten onderweg werden opgegeten. Maar neen, ze dienden ook voor het seksuele plezier van de vissers", vertelt An, die al bijna een jaar aan het toeren is met Lysistrata.
Alle positieve en negatieve reacties hebben An en Peter opgetekend. "Die gaan we gebruiken voor onze volgende voorstelling Me Jane, een stand-up comedyvoorstelling", zegt An. Ook in die voorstelling staat de man-vrouwverhouding centraal. "Aan veel mensen is het feminisme voorbijgegaan. Kijk maar naar Céline Dehaene, die een stap opzij zet omdat haar man burgemeester wil worden. Of naar het feit dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen. Maar ik ben geen politica. Ik ben een entertainer die met veel humor al die problemen aan de kaak wil stellen."
An Nelissen, Lysistrata, van 15 november tot 9 december in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen. Info: 03.233.15.88.

.

Nu in het nieuws